Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Internationell Inköpare

SIH2

Bli Internationell Inköpare på två år hos SIH!

Vill du jobba inom handel och ekonomi på en internationell nivå? Som internationell inköpare har du hela världen som arbetsfält och möjlighet att inrikta dig på just ditt intresseområde. Utexaminerade från Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) arbetar som allt från inköpare på internationella modeföretag till produktchef eller strategisk inköpare på stora byggföretag.

Utbildningen är tvåårig och omfattar 80 veckor heltidsstudier, motsvarande 400 Yh-poäng (100 Yh-poäng per termin). En veckas heltidsstudier motsvarar 5 Yh-poäng. Utbildningen innehåller kurser i bland annat inköpsteknik, logistik, internationell marknadsföring och projektledning.

Varva teori med praktik 

Målet med utbildningen är att du ska få en så god grund i yrket att du självständigt kan arbeta som internationell inköpare, inköpsassistent, produktchef, upphandlare eller online-inköpare med de ansvarsområden som tillkommer. Utbildningen innehåller förutom en gedigen teoretisk grund med föreläsningar och grupparbeten, även en stor del praktik (Lärande i Arbete, LIA) där du som student får möjligheten att testa på yrket och skapa kontakter till branschen. SIH har samarbete med stora företag så som H&M, SAS, ICA, Bauhaus och JM, bara för att nämna några. Praktikperioderna upptar 30 av totalt 80 veckor.

"Jag såg direkt att detta var en utbildning och ett yrke som passade mig perfekt, så valet att söka just denna utbildning var inte svårt. Jag gjorde min praktik på Bauhaus svenska inköpsavdelning och blev snabbt erbjuden ett jobb som Inköpskoordinator på färgavdelningen." - Calle Ragnarsson, idag produktchef på Bauhaus

"Att få så mycket tid till praktik under studietiden är en fantastisk möjlighet till att få lära känna det företag där du gör din praktik men även karriärmöjligheterna. Med de kurser som man läser under det första året så har man en väldigt bra bas att stå på när man sedan väl kommer ut och ska göra sin praktik." - Emma Sundberg, idag Head of Purchasing Systems på NCC

"Jag fick höra om SIH av en familjevän och tyckte direkt att det lät som en rolig och fokuserad utbildning. Med hjälp av SIH samt studier på Tillskärarakademien på sidan av fick jag praktik på H&M." - Sarah Stålemark, idag Production Product Developer på H&M Indonesien

Utbildningens upplägg

Utbildningen är tvåårig och innehåller elva skolförlagda och två arbetsplatsförlagda kurser samt ett examensarbete:

 • Strategiska inköp
 • Affärsengelska
 • Inköpsteknik
 • Internationell marknadsföring
 • Inköpsekonomi
 • Internationell ekonomi
 • Internationell affärsjuridik
 • Logistik
 • Interkulturell kommunikation
 • Projektledning
 • Ansvarsfull handel
 • Arbetsplatsförlagd utbildning, LIA 1 och LIA 2
 • Examensarbete

För frågor gällande utbildningens innehåll, vänligen kontakta Stockholms Internationella Handelsskola.

Förkunskaper

För att vara behörig att ansöka till denna utbildning måste du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Det krävs även att du uppfyller de särskilda förkunskapskraven nedan.

 • Minst betyget E/godkänd i; Svenska 2/B, Engelska 6/B och Matte 2/B. Du uppfyller också förkunskapskraven om du har motsvarande kunskaper genom yrkeserfarenhet eller andra studier.

Är du osäker på om du har de rätta behörigheterna eller har frågor om ansökningsprocessen, ta kontakt med SIH. Ansöker gör du via SIH:s hemsida.

Urval

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov i form av en intervju.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Efter utbildningen

När du fullgjort utbildningen, d v s uppnått 400 Yh-poäng, får du ett examensbevis för fullgjord Yrkeshögskoleexamen till Internationell inköpare.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Läromedel står du för själv.

Stockholms Internationella Handelsskola AB

Stockholms Internationella Handelsskola AB

Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) utvecklar och genomför yrkeshögskoleutbildningar i Stockholm, Malmö, Norrköping och på distans! SIH finns i Stockholm, Malmö, Norrköping samt på distans. Vi erbjuder behovsanpassande utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären!...


Läs mer om Stockholms Internationella Handelsskola AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Internationell Inköpare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Stockholms Internationella Handelsskola AB

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Internationell Inköpare från Stockholms Internationella Handelsskola AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Internationell Inköpare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: