Visa allastudier.se som: Mobil

Entreprenörskap Mode – från idé till företag

Stockholms Tillskärarakademi
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
18 tillfällen
Deltid
Icke studiemedelsberättigad

Entreprenörskap Mode – från idé till företag

Vill du, men har inte vågat? På denna fullmatade deltidsutbildning i entreprenörskap, med inriktning på mode, är syftet att du ska få de kunskaper i entreprenörskap och företagande, som behövs för att du ska kunna förverkliga din idé om ett eget varumärke, och ha möjlighet att driva ditt företag framåt.

Om kursen
Vi arbetar med att utforma affärsplan och koncept, vi går igenom olika företagsformer och det du behöver veta om bokföring, allt för att du ska kunna driva ditt eget företag framgångsrikt, med en stabil grund att stå på. Du lär dig tänka analytiskt och strategiskt, för att på bästa sätt forma ditt företag utifrån dina egna tankar, drömmar och idéer, samtidigt som du står med båda fötterna på jorden rent ekonomiskt.

Upplägg
Vi börjar med att utveckla affärsidé, identifiera målgrupp, definiera koncept och produkterbjudande. Vi kollar in marknaden, och vilka som är våra potentiella kunder till vår specifika produkt. Hur kan du göra ditt företag helt unikt? Vi utformar namn och logotyp. Vi går igenom digitala marknadsföringstekniker, och hur man kan använda sig av sociala medier för att nå fram till rätt klientel. Vi tittar på de olika kanaler genom vi kan sälja; t ex webbshop, consignation, och vilka avtalsregler som gäller för olika företagsformer. Du får även grundläggande kunskaper i bokföring, och hur man praktiskt driver ett företag gällande löneutbetalningar, budgetering, skatter osv.

Kursledare
Claes Cubura Berkes

Kursmaterial
Allt kursmaterial ingår.

Övrig information
Om du missar en lektion pga sjukdom eller andra orsaker, kommer tydliga instruktioner vara utlagda på skolportalen Schoolsoft. Vid nästa lektionstillfälle får du en kort genomgång av de missade momenten, och möjlighet att säkerställa med din lärare att du tillgodosett dig rätt information.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men det är bra om du redan har någon slags idé om vilken typ av företag du vill driva.

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi

Till Stockholms Tillskärarakademi är alla välkomna!Tycker du att mode, kläder och textil är lika viktigt som luften du andas? Då kommer du att trivas på Stockholms Tillskärarakademi. Skolan grundades 1913 och tillhör idag en av de främsta inom mönsterkonstruktion, sömnad,...


Läs mer om Stockholms Tillskärarakademi och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Entreprenörskap Mode – från idé till företag
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Stockholms Tillskärarakademi

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Entreprenörskap Mode – från idé till företag från Stockholms Tillskärarakademi, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön