Visa allastudier.se som: Mobil

Metodstödjare i Motiverande samtal (MI)

Sverigehälsan
Sammanfattning
Kurser
Malmö, Stockholm
3 dagar
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
5 900 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter
Malmö
5 900 SEK
2020-11-11

Stockholm
5 900 SEK
2020-10-15
Metodstödjare i Motiverande samtal (MI)

Metodstödjare i Motiverande samtal (MI)

Motiverande samtal är en samarbetsinriktad samtalsstil som syftar till att stärka en persons motivation och åtagande till förändring. Vår MI-utbildare Isabella Miulus som också utbildar i vårMI-utbildninghar under sina yrkesverksamma år som utbildare och metodhandledare sett en tradition av att metoder inte fullföljs och implementeras ordentligt. Detta trots att man valt att ha metodhandledning så har det inte alltid hjälpt.

I de fall det har fungerat och fått bra utslag har det alltid funnits någon på arbetsplatsen som har brunnit lite extra för metoden. Därför vill vi utbilda personer ute på verksamheter till MI-stödjare. Isabella Miulus leder denna utbildning, hon är erfaren MI-tränare och medlem i MINT, Motivational Interviewing Network of Trainers. Denna utbildning är två dagar. Vi repeterar kort grunderna i MI för att sedan koncentrera oss på själva arbetet det innebär implementera metoden i en verksamhet.

Vi kommer arbeta utifrån följande frågeställningar

  • Hur kan jag motivera en negativ personalgrupp?
  • Hur kan jag hjälpa folk att implementera metoden?
  • Vilket stöd behöver jag från min chef för att implementera metoden?
  • Vilken tidsåtgång krävs för att implementera metoden?
  • Hur kan jag hålla mig uppdaterad för att upprätthålla arbetet med metoden?

Alla deltagare får också material som räcker till 12 träffar med den grupp man stöttar i att implementera MI (förslagsvis på sin egen arbetsplats). Materialet innehåller övningar och diskussionsfrågor. Vi kommer att gå igenom hur materialet är tänkt att användas och hur man kan lägga upp varje träff. Det som krävs för att gå denna utbildning är att man har genomgått en fullständig grundkurs i MI och att man har ett intresse och goda kunskaper i metoden.

MI en effektiv samtalsmetod och ett förhållningssätt med tro på människors egen förmåga

Motivational Interviewing, eller Motiverande Samtal som det heter på svenska, är en effektiv samtalsmetod för att hjälpa personer till förändring. Det gör man genom den specifika samtalstekniken i MI och den grund metoden vilar på, MI-andan.

Utbildningens innehåll och upplägg

I vår MI-utbildning varvas teori med praktiska övningar. Vi arbetar med fallbeskrivningar och filmer med exempel på MI-konsultationer.

Två dagar utbildning och material till 12 träffar med grupp att stötta i MI

Föreläsningar varvas med teori, diskussioner och praktiska övningar. Metodstödjarkursen består av två sammanhängande dagar.

Kurslitteratur och kursintyg

Efter avslutad utbildning får du ett kursintyg. Alla deltagare får också material som räcker till 12 träffar med den grupp man stöttar i att implementera MI.

UTBILDARE

Leder utbildningen gör Isabella Miulus. Hon arbetar med MI-utbildning och andra metoder samt metodhandledning och som terapeut. Isabella är MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers). Hon har tidigare jobbat inom psykiatrin, socialpsykiatrin, på SiS och på behandlingshem.

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa, friskvård, psykoterapi och socialt behandlingsarbete Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Metodstödjare i Motiverande samtal (MI)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

SverigehälsanGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Metodstödjare i Motiverande samtal (MI) från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Metodstödjare i Motiverande samtal (MI)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: