Visa allastudier.se som: Mobil

Anläggningsingenjör väg och vatten

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
400 yh

Videoreportage

Teknikhögskolan

Anläggningsingenjör väg och vatten

Bli anläggningsingenjör inom väg och vatten!
Det här är utbildningen för dig som vill jobba i en bransch med riktigt bra framtidsutsikter och goda karriärmöjligheter. Du får chansen att vara med i skapandet av vägar, broar och infrastruktur som kommer att påverka människors vardag i många år framöver. Utbildningen passar dig som har ett logiskt tänkande, ett teknikintresse och brinner för samhällsutveckling. Du ska även kunna arbeta självständigt såväl som i grupp. Som anläggningsingenjör inom väg och vatten är du en nyckelperson inom svensk tillväxt. Du kommer att vara delaktig i förbättringen och framtagandet av Sveriges nya transportvägar. Som anläggningsingenjör planerar och genomför man projekt för att förbättra samhället och dess framfart.

Exempel på yrkesroller:
• Anläggningsprojektör
• Produktionsledare
• Projektledare

Utbildningens mål
Efter genomförd utbildning kommer du att ha kunskap om anläggningsprojektets faser, styrning av projekt, samt dess planer och mål. Du kommer att ha färdigheter att leda projekt från start till mål, samt utvecklat ditt personliga ledarskap och ha grundläggande kunskap inom kommunikation - och mycket mer!Utbildningsform: Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng, 2 år.Studiefart: Utbildningen bedrivs på 100 %.

LIA - lärande i arbete
LIA (lärande i arbete) är den praktiska delen av utbildningen som är förlagd på en arbetsplats. Den är ofta uppdelad i flera perioder under studietiden. Det är en utmärkt chans att omsätta din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter. Det är även ett tillfälle att knyta kontakter och utöka ditt nätverk inom branschen. Efter avslutad utbildning får många av våra studerande erbjudande om anställning på de företag där de har gjort sin LIA.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande: 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1. 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning. 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Förutom detta ställs följande krav: Kurser: Teoretiska kurser som finns på fler program Matematik 2, 100p

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Anläggningsingenjör väg och vatten
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Anläggningsingenjör väg och vatten, fyll i följande uppgifter: