Anläggningsingenjör med BIM-kompetens

NBI - Handelsakademin
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Gällivare, Göteborg, Luleå
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Gällivare
2024-08-19
2024-05-19

Göteborg
2024-08-19
2024-05-19

Luleå
2024-08-19
2024-05-19

Anläggningsingenjör med BIM-kompetens

Vill du få en nyckelroll i planeringen av nya bygg- och infrastrukturprojekt? Med den nya tekniken BIM lär du dig skapa och använda digitala modeller i anläggningsprojekt - en ny teknik som har förändrat byggindustrin. Efter utbildningen kan du jobba som t ex Anläggningsingenjör, Anläggningsprojektledare eller BIM-samordnare.

Som anläggningsingenjör kan du arbeta inom många olika branscher och vara en viktig nyckelperson inom svensk tillväxt. Det handlar om långsiktiga storsatsningar inom kollektivtrafiken, järnvägar och vägar i Sverige. Det är ofta projekt med enorma investeringar vilket innebär ett behov av arbetskraft i flera tekniska branscherna.

Digitaliseringen slår igenom alltmer i anläggnings- och infrastruktursektorn. BIM ersätter i allt högre grad traditionella ritningar och handlingar och gör det möjligt att digitalt visualisera byggnader och anläggningar men även förutsäga kostnader och arbeta mer hållbart och effektivt. Tekniken har revolutionerat anläggningsbranschen under senare år och fortsätter att driva branschens utveckling framåt i snabb takt. Den gröna omställningen mot ett mer klimatsmart byggande kräver också ny kompetens.

Efterfrågan på arbetskraft inom anläggning och infrastruktur är stor och kommer att vara så lång tid framöver. Stora bygg- och infrastrukturprojekt innebär ofta enorma investeringar och medför ett stort behov av kvalificerad arbetskraft i flera branscher. Behovet av utbildade medarbetare med kompetens i den nya, innovativa tekniken BIM och hållbarhet är stort.

Yrket passar dig som vill ha ett varierande, socialt och ansvarsfullt arbete där du kombinerar problemlösning och projektledning samtidigt som du bidrar till samhällsutveckling. Ett intresse för digitala verktyg och hållbarhet är centralt. Som anläggningsingenjör har du möjlighet att vara med och göra bestående förändringar för framtiden!

Yrkesroller efter utbildningen

  • Anläggningsingenjör
  • BIM-samordnare
  • Projektledare
  • Datasamordnare BIM

Dina möjligheter till jobb

Dina möjligheter till jobb är mycket goda. Sverige står inför enorma infrastrukturprojekt i många år framöver och kompetens inom BIM och hållbarhet är väldigt efterfrågat.

Läs mer om branschens behov av arbetskraft på nbi-handelsakademin.se.

Värdefull praktik på företag (LiA)

Genom dina praktikperioder (2×12 v) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

Utbildningens innehåll 

  • Introduktion till yrket 10
  • Kommunikation 15
  • Tillämpad matematik 20
  • Mätteknik 20
  • CAD-grund 25
  • Anläggningsteknik 25
  • Byggnadsverk – teknik och projektering 25
  • LiA 1 60
  • Projekt & projektledning 15
  • VA – teknik & projektering 25
  • Väg och järnväg – teknik och projektering 35
  • BIM 50
  • LiA 2 60
  • Examensarbete 30


Studieform och upplägg

Heltid under dagtid, 80 veckor/2 år. Detta är en heltidsutbildning som kräver din närvaro vid schemalagd undervisning på skolan och online, 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget.

Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se

Förkunskaper

Förkunskaper

Gymnasieexamen samt:

  • lägst betyg E i engelska 6/B
  • betyg E i matematik 2/B
  • betyg E i svenska 2/B

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen 415 Yh-poäng

NBI - Handelsakademin

NBI /Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor och har anordnat YH/KY – utbildningar sedan starten 1996. Vi erbjuder utbildningar inom IT & Tech, Inköp & Logistik, Ekonomi & Juridik samt till Ingenjör. Vårt starka nätverk med näringslivet  och lång erfarenhet...


Läs mer om NBI - Handelsakademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Anläggningsingenjör med BIM-kompetens
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

NBI - Handelsakademin



Recensioner

Det finns inga recensioner för Anläggningsingenjör med BIM-kompetens

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Anläggningsingenjör med BIM-kompetens från NBI - Handelsakademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön