Dagvattenhantering i utemiljö
Lär dig att hantera vatten i olika utemiljöer
Vill du öka dina kunskaper om dagvattenhantering och bidra till ett hållbart samhälle? Genom att använda naturens egna lösningar inför de problem vi står inför kan du vara med och bidra till en hållbar utveckling. Utbildningen riktar sig till dig som är yrkesverksam inom skötsel och anläggning och vill kompetensutvecklas inom hållbar dagvattenhantering.
Kursen startade under hösten 2021. Utbildningen omfattar 50 YH-poäng och bedrivs på distans med träffar. 3 fysiska träffar á 2 dagar i Båstad + 2 digitala träffar á 2 dagar, resterande tid är självstudier. 50% studietakt, dvs. 20 veckors studier. Distansformen passar även dig som arbetar. Upplägget är anpassat efter att de studerande skall ges en möjlighet att förankra utbildningens innehåll i sin egen verksamhet. Under studietiden kommer det att ges möjlighet att utgå ifrån sin egen närmiljö och de erhållna kunskaperna kommer att kunna appliceras direkt i befintlig verksamhet.
Syfte
Kursen riktar sig till yrkesverksamma, ex. arbetsledare och personal inom anläggning, skötsel och utemiljödesign inom offentlig och privat sektor som vill kompetensutvecklas inom dagvattenhantering i den mindre skalan. Under kursen behandlas olika dagvattenlösningar för en hållbar anläggning och skötsel av utemiljöer och hur dessa kan implementeras i miljön. Kursen ger verktyg för att bidra till att nå flera av de vattenmål som FN och Riksdagen satt upp, ex. grundvatten av god kvalitet, levande vattendrag, myllrande våtmarker, gynna ekosystem, biologisk mångfald och hållbara städer.
Målet är att den studerande efter genomförd kurs skall ha god kännedom om dagvattenhantering och självständigt skall kunna utforma, utveckla och anlägga enklare lösningar för dagvattenhantering och bevattning. De erhållna kunskaperna kommer att kunna appliceras direkt i befintlig verksamhet.
Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?
Externa föreläsare
Samarbete med
branscher
Behov på
arbetsmarknaden
Förkunskaper
Behörighetskrav för utbildningen
Grundläggande behörighet
Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet, eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Krav på särskilda förkunskaper
Lägst betyg E i följande ämnen (eller motsvarande): Marken och växternas biologi – Växtkunskap 1 – Fordon och redskap.Det krävs även yrkeserfarenhet minst 1 år på heltid eller minst 2 år på halvtid inom arbete med skötsel och anläggning.
Utbildningsperiod
Oktober 2022 – mars 2023. 50%.
Ansökan
Du söker till utbildningen via YH-antagning. Glöm inte att bifoga alla de underlag som vi behöver för att kunna avgöra om du är behörig till utbildningen.
Reell kompetens
Du som helt eller delvis saknar den formella behörigheten, gäller både grundläggande behörighet och särskilda förkunskapskrav, kan åberopa reell kompetens. Detta innebär att du ber oss pröva din behörighet på andra grunder än formella betyg.
Gör en intresseanmälan
En utbildningsanordnare med lång erfarenhet!
Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management, Restaurang och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl anpassade till den kompetens näringslivet...
Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar