Förändringsledare - Utemiljö i förskolan
Förändringsledare - Utemiljö i förskolan
Vill du bidra till barns naturkontakt och möjligheter för lek och lärande för hållbar utveckling i förskolan? Då har du under hösten 2024 och våren 2025 för första gången möjlighet att genomföra utbildningen utemiljö i förskolan tillsammans med Emma Crawley och kollegor på andra förskolor i andra kommuner. Vi träffas digitalt på tisdagar under året och fördjupar oss i de olika momenten i modulerna. Ni gör uppgifter i verksamheterna under året och får möjlighet att dela reflektioner och erfarenheter från arbetet.
Engagerande innehåll som ger effekt
Du får träna på att använda verktygen i utbildningen för att engagera kollegor i utvecklingsarbetet. Utbildningen har fokus på hur ni i förskolan kan arbeta med utveckling av utemiljön som lärmiljö.
Skräddarsydd progress
Studieuppgifter är upplagda så att du analyserar och tränar direkt i din verksamhets utemiljö, med kontinuerliga forum för frågor och handledning i ditt lärande. Därmed får utbildningen en direkt effekt där du studerar i en verklighetsnära lärandeprocess och en utbildningsportfolio uppbyggd av dig, för dig och din verksamhet.
Utbildningen mixar ny kunskap, med inspirerande innehåll och praktiska, färdighetstränande uppgifter.
För mer information om utbildningen, lärandeprocessen, innehåll och för att anmäla dig till kursen: gör en intresseanmälan här på studentum.se eller gå till Omsorgsförlagets hemsida.
Kommande starter
Varför välja Omsorgsförlaget?
Distansutbildning med digitala träffar
Behov på
arbetsmarknaden
Personlig och yrkesmässig utveckling
Förkunskaper
Kompetensutveckling för pedagoger i verksamhet
Den här utbildningen är för dig som arbetar som rektor, förskollärare, förskolepedagog, speciallärare, lärare, specialpedagog, pedagog, barnskötare eller annan yrkesroll inom eller i direkt anslutning till förskolan och förskolans utemiljö.
Du kan även arbeta i annan yrkesroll som på något sätt har ett ansvar för att underhålla och utveckla utemiljön kopplad till förskoleverksamhet.
Examen & Intyg
Utbildningen ger ett diplom
Efter avslutad kurs, får du ett digitalt diplom från utbildningsanordnaren/Omsorgsförlaget till den mailadress du angivit i lärplattformen OFMoodle.
Vilka är vi?
Omsorgsförlaget arbetar med kompetensutveckling inom hälsa, skola, socialt arbete och vård, omsorg. Utbildningarna har alltid flexibla distansupplägg och kombinerar teoretisk kunskapsinhämtning med praktisk färdighetsträning samt en stor portion inspirerande innehåll.
Omsorgsförlaget är ett socialt utbildningsföretag och yrkeshögskola, som arbetar för att maximera samhällsnytta och göra skillnad för dig som genomför en utbildning, för den du möter i ditt arbete, för verksamhet och samhälle samt planeten - genom utbildningar med direkt förankring i arbetslivets kompetensbehov.
Vi har arbetat med distansutbildningar sedan 2014 och vet att medarbetare i verksamheter inom våra områden behöver tidseffektiv, flexibel och kärnfull utbildning som gör skillnad direkt. Därför arbetar vi med upplägg som maximerar kunskapsinhämtning, med inspiration, handledning och färdighetstränande uppgifter direkt i verksamhet.
Kursinnehåll
Nedan följer teman för utbildningen samt träffdatum.
Varje utbildningsomgång har 9 digitala träffar, däremellan självstudier direkt i verksamhet samt i Omsorgsförlagets lärplattform OFMoodle.
Första utbildningsomgången (vinterhalvåret 2024/2025 – preliminära datum)
Hållbar utveckling (modul 1): 8 och 22 oktober, samt 5 november
Lek och kreativitet (modul 2): 19 november, 3 december, och 14 januari
Balanserad riskbedömning (modul 3): 11 och 25 februari, samt 25 mars
Andra utbildningsomgången (sommarhalvåret 2025 – preliminära datum)
Hållbar utveckling (modul 1): 8 april, 22 april och 6 maj
Lek och kreativitet (modul 2): 20 maj, 3 juni och 19 augusti
Balanserad riskbedömning (modul 3): 2 september, 16 september och 30 september
Gör en intresseanmälan
Vi är Omsorgsförlaget
Omsorgsförlaget är ett socialt utbildningsföretag, med samhällsnyttan som främsta vinstintresse och mål. Vi arbetar med utbildning, föreläsningar och litteratur inom omsorgsverksamhet, men också inriktningar inom socialt arbete, hälsa och skola. Vårt arbete utgår från en helhetssyn på människan där...