Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning årskurs 7-9

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Distans
90 hp
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans
Sista ansökan: 2024-04-15
Högskolan Dalarna

Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning årskurs 7-9

En lärarutbildning för dig med tidigare ämnesstudier. En möjlighet för dig att bli behörig ämneslärare och göra skillnad.

Att arbeta som lärare är inte vilket jobb som helst. Det är en uppgift där du som pedagog kan göra skillnad för ungdomars möjligheter till fortsatta studier och yrkesarbete. Det är därför inte någon överdrift att säga att lärare är med och skapar morgondagens goda samhälle. Många människor vittnar om hur mycket en skicklig lärare betytt för deras personliga utveckling och framgång i livet.

Om du utbildar dig till lärare via Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) kan du redan efter tre terminers studier få ett inspirerade och utvecklande arbete som ämneslärare i grundskolan med behörighet att undervisa från åk 4 till 9 i dina ämnen.

Ämnen och anmälan

Det ställs särskilda krav på redan avslutade studier för att du ska antas till programmet, bland annat minst 90 högskolepoäng i ett av följande ämnen: bild, biologi, engelska, franska, fysik, historia, idrott och hälsa, kemi, matematik, religionskunskap, samhällskunskap, spanska, svenska, svenska som andraspråk, teknik, tyska.

Utbildningens innehåll

Kompletterande pedagogisk utbildning omfattar 90 högskolepoäng och är en nätbaserad utbildning med 100 procents eller 50 procents studietakt över tre respektive sex terminer. Vi träffas vid 1-2 gånger vid så kallade campusträffar i Falun varje termin. Den verksamhetsförlagda utbildningen genomförs i regel på en grundskola i närheten av hemorten.

Kompletterande pedagogisk utbildning omfattar 90 högskolepoäng. Inom programmet studeras utbildningsvetenskap och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) vid en högstadieskola.

Studierna i utbildningsvetenskap förbereder dig för en yrkesroll som lärare. Bland annat studeras skolans samhällsuppdrag, didaktik och ledarskap, utveckling och lärande, bedömning och betygsättning samt sociala relationer och konflikthantering. Ett ämnesdidaktiskt examensarbete genomförs också inom programmet.

Förkunskaper

Ämnesstudier om minst 90 hp i ett undervisningsämne

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen

Fortsatta studier

Kompletterande pedagogisk utbildning leder till ämneslärarexamen. En ämneslärarexamen ger möjlighet att ansöka om lärarlegitimation hos Skolverket. Som legitimerad lärare kan du anställas tills vidare. Lärarlegitimationen visar inom vilka skolformer och undervisningsämnen du har rätt att undervisa och sätta betyg i. En ämneslärarexamen med inriktning mot årskurs 7-9 ger behörighet att undervisa i årskurs 7-9 i de ämnen som ingår i examen, men också i årskurs 4-6 och i vissa fall även i gymnasieskolan.

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning årskurs 7-9
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan DalarnaRecensioner

Det finns inga recensioner för Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning årskurs 7-9

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning årskurs 7-9 från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön