Installationselektriker

Trainor
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1500 poäng
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Installationselektriker

Distansutbildning
Gå mot en ljus framtid genom att utbilda dig till installationselektriker. Som installationselektriker drar du in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier.

En installationselektriker har ett spännande arbete. På nybyggen lägger du ut rör som gjuts in i betongkonstruktionen, monterar in elcentraler där elströmmen ska tas emot och sätter upp kabelstegar och drar kablar. Senare under byggtiden drar du ledningar i rören, sätter upp strömbrytare och vägguttag och monterar upp belysning. En installationselektriker drar också fram ström till fläktar, värmeanläggningar och belysning och ansluter kylskåp och spisar. Om du arbetar med ombyggnad ingår också att ta bort gamla ledningar. Till din hjälp i arbetet har du ritningar och scheman.

Har du tidigare läst något/några ämnen från elprogrammet så bör du kontakta ECY för en kostnadsfri validering så att du uppnår branschkraven för erhållande av certifikatet Elektriker.

Endast ett certifikat, "Elektriker", kommer att utfärdas i och med de nya gemensamma branschkraven fr o m hösten 2007.

Våra elever läser nedanstående kurser som en distansutbildning. Det är 5 laborationsveckor, spritt över studieperioden som våra elever skall vara på plats i vår skolverksamhet. Av studieplaneringen framgår när träffarna för installationselektriker är inplanerade. Vi upprättar tillsammans med deltagaren en studieplan där varje delkurs planeras i detalj. Om företagsförlagda kurser ingår i studieplanen och deltagaren inte har kontakt med ett elföretag så kan vi hjälpa till med detta.

De teoretiska ämnena som Elinstallation grund, Elkunskap och Säkerhetssystem skall du läsa samtidigt som du gör din praktik, minst 8 veckor ute på ett företag.

När du är klar med samtliga teoretiska ämnen och gjort din praktiktid så återstår 1 600 timmars lärlingstid (40 veckor) på ett branschanslutet företag. Under tiden har du lärlingslön.

Förkunskaper

Vuxenstuderande ska ha kunskaper motsvarande betyg godkänt i Svenska 1, Engelska 5 och Matematik 1. Ingen tidigare yrkeserfarenhet krävs. Utbildningen genomförs som en distansutbildning med 5 lärarledda laborationstillfällen. Utbildningens längd är 1500 poäng.

Trainor

Utbilda dig med Trainor

Vi är elektriker, ingenjörer, tekniska experter, utbildare, utvecklare, animatörer och filmskapare som är engagerade i att skapa en säkrare omvärld. Tillsammans skapar vi både webbkurser och lärarledda utbildningar för din säkerhets skull. Våra kärnområden är vår elektrikerutbildning, elsäkerhet och arbetsmiljö...


Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Installationselektriker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

TrainorRecensioner

Det finns inga recensioner för Installationselektriker

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Installationselektriker från Trainor, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön