Arbetsledning inom socialt arbete

TUC
Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Distans
50 YH-poäng (20 veckor halvtid)
Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: 2024-11-04 - Distans
Sista ansökan: 2024-09-15

Arbetsledning inom socialt arbete

Den här kursen är utformad för att ge dig en omfattande förståelse och de nödvändiga färdigheterna för att effektivt leda och utveckla verksamheter inom socialt arbete. Kursen täcker en rad viktiga områden, från lagar och förordningar till hållbar arbetsledning och strategisk marknadsföring.

Den här kursen ger dig kompetenser för hållbart ledarskap inom socialt arbete. Du får god förståelse för olika ledarstilar som hjälper dig att utveckla din förmåga att leda och inspirera dina medarbetare på ett långsiktigt och hållbart sätt. Du får omfattande kunskaper om arbetsmiljölagens och arbetsrättens regler, vilket är grundläggande för att kunna skapa och upprätthålla en säker och rättvis arbetsmiljö. Du kommer också att lära dig om rättssäker dokumentation och journalföring och få insikt i de specifika lagar och förordningar som styr socialt arbete. I kursen ingår också grundläggande ekonomi och budgethantering för att kunna planera och följa upp verksamhetens mål och resultat.

Du får lära dig om effektiv schemaläggning, vilket bidrar till att maximera användningen av organisationens resurser på ett så effektivt sätt som möjligt. Dessutom kommer du att förvärva kunskaper inom marknadsföring, inklusive analys och strategier, vilket ger dig verktyg för att effektivt nå ut till rätt målgrupper med syfte att attrahera nya medarbetare och även för att kunna marknadsföra den egna verksamheten exempelvis på sociala medier och mässor.

Innehåll

 • Arbetsmiljölag och arbetsrätt
 • Lagar inom socialt arbete
 • Arbetsledning och ledarskap
 • Kommunikation och coachning
 • Ekonomiska principer och budgetering
 • Schemaläggning
 • Dokumentation och journalföring
 • Marknadsföring

Behovet

Behovet av kompetenta arbetsledare inom socialt arbete är stort, då de spelar en avgörande roll i att möta samhällsutmaningar och stödja sårbara grupper. Arbetsmiljöverket betonar vikten av förebyggande insatser inom vård och omsorg, vilket starkt kopplas till ledarskap. Brist på nödvändig kompetens hos arbetsledarna kan negativt påverka organisationens förmåga att effektivt bidra till samhällsutvecklingen och att stödja de mest behövande. Behovet omfattar flera viktiga områden och arbetsplatser, bland annat LSS-verksamheter, HVB-hem och inom äldreomsorgen.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan i stor utsträckning själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för bland annat handledningstillfällen och kunskapskontroller. Inspelade föreläsningar varvas med handlednings- och diskussionstillfällen och utöver det tillkommer tid för självstudier.

Varför välja TUC?

Samarbete med branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Praktik/LIA

Förkunskaper

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper
  • Yrkeserfarenhet: minst 1 års yrkeserfarenhet med arbete inom socialt arbete. Tänk på att ladda upp arbetsintyg när du gör din ansökan.
 • Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen.

Urvalet görs på det sammanlagda värdet av yrkeserfarenhet.

Yrkeserfarenhet räknas 1 poäng per månad.

Max 36 poäng. (3 år)

Vid samma poäng sker lottning.

Examen & Intyg

Efter avslutad godkänd kurs utfärdas ett utbildningsbevis.

Kostnader

Kursen är kostnadsfri och ger rätt till studiestöd från CSN. Eventuellt kan kostnad för kurslitteratur tillkomma.

TUC

TUC Yrkeshögskola Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära...


Läs mer om TUC och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Arbetsledning inom socialt arbete
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

TUCRecensioner

Det finns inga recensioner för Arbetsledning inom socialt arbete

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsledning inom socialt arbete från TUC, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön