IOT - projektör trådlösa nät

TUC
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
400 yh-poäng
Heltid

IOT - projektör trådlösa nät

Har du ett intresse för teknik och vill vara med och utveckla morgondagens smarta innovationer? Vår utbildning ger dig kunskap att utveckla och designa tekniska lösningar. Detta kan innebära att arbeta med sensorer, trådlösa nätverk, molnbaserade tjänster och programvaror för att samla in, bearbeta och överföra data från olika enheter. Utbildningen sker på distans med närträffar i Helsingborg.

Vad arbetar du med?

IoT betyder Internet of Things och är ett samlingsnamn för de enheter som innehåller både inbyggd elektronik och internetkoppling, och som kan utbyta data med varandra eller kan styras med hjälp av ett nätverk. Sensorerna som används inom IoT kan mäta exempelvis vattennivåer, temperaturer och luftkvalitet samt i asfalt för att bedöma risk för halka. Sensorerna kan också fästas på objekt som till exempel livbojar för att signalera till räddningstjänst om objektet förflyttas. Det finns oändliga möjligheter för hur tekniken kan användas. Eftersom det är en relativt billig och väldigt smart funktion, kommer den att utvecklas och kunna appliceras i en rad olika branscher för oerhört många olika ändamål.

Utbildningen ger dig kunskap för att utveckla kommunikationsnät och tjänster, funktionsplattformar med backend-funktioner, IoT-applikationer och IoT-tjänster, allt för att få fram användbar information.

Efter examen har du specialiserade kunskaper om tekniska lösningar och utmaningar som är knutna till radiobaserade lösningar. I din roll som projektör arbetar du med utveckling, planering och projektering. För att kunna upprätta kommunikation, verktyg och/eller andra system som ska implementeras i en verksamhet, har du även kunskap och förståelse för nätverksmodellen OSI, standarder och ramverk och IoT-plattformar.

Som IoT-projektör kan du arbeta på t ex energi- eller fastighetsföretag, IT-företag, IT-avdelning på en kommun eller som konsult, med radiobaserade och automatiserade lösningar anpassade för produkter, appar och tjänster. Du kan också jobba med att integrera enheter med andra system och tjänster för att skapa smarta och automatiserade lösningar.

Efter examen

Samhällets beroende av tjänster baserade på lösningar, utrustningar och system för IoT ökar i en allt snabbare takt. Det råder stor efterfrågan på både traditionell och ny kompetens och här är du som utbildad IoT-projektör trådlösa nät starkt eftertraktad på arbetsmarknaden. Förutom att arbeta som IoT-projektör trådlösa nät har du också kompetens för att jobba som IoT-ingenjör och projektör trådlösa nät. Möjligheten att få ett arbete är mycket god!

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även fysiska träffar (sk närträffar) i Helsingborg. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Samarbetspartners

Vi har ett mycket starkt samarbete med arbetslivet och utbildningen ger dig därför de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa IoT-projektör. Detta ger dig ett gediget nätverk med företag i behov av yrkesrollen och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Varför välja TUC?

Samarbete med branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Praktik/LIA

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

TUC

TUC Yrkeshögskola Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära...


Läs mer om TUC och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om IOT - projektör trådlösa nät
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

TUCRecensioner

Det finns inga recensioner för IOT - projektör trådlösa nät

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen IOT - projektör trådlösa nät från TUC, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön