IoT-projektör trådlösa nät

TUC
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans, Helsingborg
400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Helsingborg
september 2024
Öppen för sen ansökan.

Helsingborg
september 2025

IoT-projektör trådlösa nät

Har du ett intresse för teknik och vill vara med och utveckla morgondagens smarta innovationer? Vår utbildning ger dig kunskap att utveckla och designa tekniska lösningar. Detta kan innebära att arbeta med sensorer, trådlösa nätverk, molnbaserade tjänster och programvaror för att samla in, bearbeta och överföra data från olika enheter. Utbildningen sker på distans med närträffar i Helsingborg.

Vad arbetar du med?

IoT betyder Internet of Things och är ett samlingsnamn för de enheter som innehåller både inbyggd elektronik och internetkoppling, och som kan utbyta data med varandra eller kan styras med hjälp av ett nätverk. Sensorerna som används inom IoT kan mäta exempelvis vattennivåer, temperaturer och luftkvalitet samt i asfalt för att bedöma risk för halka. Sensorerna kan också fästas på objekt som till exempel livbojar för att signalera till räddningstjänst om objektet förflyttas. Det finns oändliga möjligheter för hur tekniken kan användas. Eftersom det är en relativt billig och väldigt smart funktion, kommer den att utvecklas och kunna appliceras i en rad olika branscher för oerhört många olika ändamål.

Utbildningen ger dig kunskap för att utveckla kommunikationsnät och tjänster, funktionsplattformar med backend-funktioner, IoT-applikationer och IoT-tjänster, allt för att få fram användbar information.

Efter examen har du specialiserade kunskaper om tekniska lösningar och utmaningar som är knutna till radiobaserade lösningar. I din roll som projektör arbetar du med utveckling, planering och projektering. För att kunna upprätta kommunikation, verktyg och/eller andra system som ska implementeras i en verksamhet, har du även kunskap och förståelse för nätverksmodellen OSI, standarder och ramverk och IoT-plattformar.

Som IoT-projektör kan du arbeta på t ex energi- eller fastighetsföretag, IT-företag, IT-avdelning på en kommun eller som konsult, med radiobaserade och automatiserade lösningar anpassade för produkter, appar och tjänster. Du kan också jobba med att integrera enheter med andra system och tjänster för att skapa smarta och automatiserade lösningar.

Samhällets beroende av tjänster baserade på lösningar, utrustningar och system för IoT ökar i en allt snabbare takt. Det råder stor efterfrågan på både traditionell och ny kompetens och här är du som utbildad IoT-projektör trådlösa nät starkt eftertraktad på arbetsmarknaden. Förutom att arbeta som IoT-projektör trådlösa nät har du också kompetens för att jobba som IoT-ingenjör och projektör trådlösa nät. Möjligheten att få ett arbete är mycket god!

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan till viss del själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Programmet är en heltidsutbildning och du får räkna med att lägga ca 40 timmar/vecka på studier. Du och dina klasskamrater kan ibland arbeta i grupp online och här får ni själva komma överens om när det passar er bäst att arbeta tillsammans med uppgifterna. Utbildningen är till största delen webbaserad och innehåller även fysiska träffar (sk närträffar) i Helsingborg. Träffarna kan bland annat innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Notera att LIA:n vanligtvis inte genomförs på distans, utan sker oftast på plats. Du kan med fördel söka din praktikplats på eller i närheten av din bostadsort. Läs mer om LIA på vår hemsida.

Varför välja TUC?

Samarbete med branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Praktik/LIA

Förkunskaper

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen. Urvalet görs på värdet av särskilt prov, max nio poäng.

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser får alla behöriga genomföra ett digitalt urvalsprov. Provet mäter förmåga att arbeta lösningsorienterat i grupp, analysförmåga och problemlösningsförmåga.

Vid samma poäng görs ett urval i form av lottning.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC

TUC Yrkeshögskola Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära...


Läs mer om TUC och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om IoT-projektör trådlösa nät
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för IoT-projektör trådlösa nät

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen IoT-projektör trådlösa nät från TUC, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön