Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs - fokus Människa och samhälle

Vadstena folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Vadstena
Flexibelt, mellan ett och tre år
Heltid
CSN-berättigad

Allmän kurs - fokus Människa och samhälle

Allmän kurs på Vadstena folkhögskola är en kurs för dig som behöver utbildning eller komplettera din utbildning på grundskolenivå eller gymnasienivå. Här kan du läsa för grundläggande behörighet till högskola och universitet samt yrkeshögskola. Vi är ett starkt alternativ till Komvux och Vuxenskolan!

Hur lång din studietid blir hos oss baseras på din tidigare utbildning och bakgrund. Studietiden varierar mellan ett och tre år. Kursen ger både grundläggande och särskild behörighet.

När du söker till Allmän kurs på Vadstena folkhögskola kan du välja två inriktningar Fokus Människa och samhälle och Fokus Svenska språket. Du kan inte enbart välja att läsa enstaka ämnen utan måste ta del av hela kursens innehåll och upplägg.

Särskilda behörigheter

  • Matematik 2b och 3b
  • Samhällskunskap 2
  • Historia 2a
  • Naturkunskap 2
  • Psykologi 1
  • Religionskunskap 2
  • Studieomdöme

Förkunskaper

För att studera på folkhögskola ska du fylla minst 18 år det år studierna påbörjas. Skolans policy är att deltagarna skall vara drogfria.

Det är viktigt att du skickar in kopior på betyg, intyg och telefonnummer till en referens (ej släkting eller vän) innan antagningsintervjun.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri och ger dig rätt till studiestöd från CSN. Är du studerande (Fokus Människa och samhälle) i Vadstena får du däremot betala för kost och vissa andra kringkostnader såsom studiematerial.

Vadstena folkhögskola

Mellan klostermark och Vätternvågor

Vadstena folkhögskola är en bildningsplats, en mötesplats och en andlig plats. Du som kommer till oss ska få kunskap i de specifika ämnen du valt, möjlighet att utvecklas genom möten med andra människor och få kulturella upplevelser av olika slag....


Läs mer om Vadstena folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vadstena folkhögskola

Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - fokus Människa och samhälle

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: