Hantverkslinjen - trä och smide

Vadstena folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Vadstena
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Hantverkslinjen - trä och smide

Hantverkslinjen är en ettårig grundutbildning och vänder sig både till dig som har ett allmänt intresse för trä och smides arbete och till dig som har en mer yrkesinriktad målsättning.

Linjen kan ge dig den behörighet som krävs för eventuellt inträde till andra utbildningar, t.ex slöjdlärarutbildning, design- och konstnärsutbildning eller arbete som kurs- och studiecirkelledare.

Innehåll

  • Trä
  • Smide
  • Traditionellt måleri

Traditionella tekniker för möbelmåleri så som man gjorde förr. Blanda egna hållbara och slitstarka färger med giftfria jordpigment. Äggoljetempera, äggtempera, linoljefärg, filmjölk mm. Klassisk ådring och marmorering med drickamålning. Mönster, dekorationer, ytbehandlingar, förgyllning. Både modernt och klassiskt. För att bevara kulturarvet.

Förkunskaper

Det är viktigt att du skickar in kopior på betyg, intyg och telefonnummer till en referens (ej släkting eller vän) innan antagningsintervjun.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri och ger dig rätt till studiestöd från CSN. Du måste betala för kost och vissa andra kringkostnader såsom studiematerial.

Vadstena folkhögskola

Mellan klostermark och Vätternvågor

Vadstena folkhögskola är en bildningsplats, en mötesplats och en andlig plats. Du som kommer till oss ska få kunskap i de specifika ämnen du valt, möjlighet att utvecklas genom möten med andra människor och få kulturella upplevelser av olika slag....


Läs mer om Vadstena folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vadstena folkhögskola

Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hantverkslinjen - trä och smide

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön