Visa allastudier.se som: Mobil

Textillinjen

Vadstena folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Vadstena
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Textillinjen

Textillinjen är en ettårig grundutbildning och vänder sig både till dig som har ett allmänt intresse för textilt arbete och till dig som har en mer yrkesinriktad målsättning. Linjen ger dig en bra grund för vidare studier inom textila ämnen t.ex slöjdlärarutbildning, högre vävutbildning, designutbildning, konstnärsutbildning eller arbete som kurs- och studiecirkelledare.

Mer om textillinjen

Textillinjens undervisning är inspirerad av PBL (Problembaserat Lärande). Här använder du dig av din kreativitet och kunskap för att lösa de problem som uppstår när du utvecklar din idé till färdig textil produkt. Varje ämne inleds med en lärarledd grundkurs. Din roll blir sedan mer och mer självständig med de givna uppgifter du ska lära in och genomföra. Uppgifterna består oftast av ett teknikmoment och du väljer själv vad du vill göra i given teknik. Du kan utföra dem mer eller mindre självständigt, genom att välja hur mycket du vill samarbeta och ta hjälp av kamrater och lärare. Du kan dessutom välja att fördjupa dig i det som du tycker är intressant. Du påverkar delvis själv uppgifternas ordningsföljd och många går att kombinera med varandra. På så sätt kan du styra din egen studietakt. I samtliga uppgifter ingår att du ska redovisa färdiga resultat. Lärare finns tillgängliga för lektioner, handledning och diskussion under stor del av den schemalagda tiden.

I och med att vi arbetar mycket tillsammans och eftersom vi dessutom har intagning av nya studerande, vår och höst, kommer du att bli van att arbeta som mentor. Skolan har även en hantverkslinje med inriktning trä och smide som textillinjen har vissa gemensamma lektioner med.

För att du ska tillgodogöra dig undervisningen krävs goda kunskaper i svenska.

Förkunskaper

Vi har löpande antagning till textillinjens kurser. Kursstarter i januari respektive augusti. Inga antagningsprover men du ska ha ett stort intresse.

Det är viktigt att du skickar in kopior på betyg, intyg och telefonnummer till en referens (ej släkting eller vän) innan antagningsintervjun.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri och ger dig rätt till studiestöd från CSN. Du måste betala för kost och vissa andra kringkostnader såsom studiematerial.

Vadstena folkhögskola

Mellan klostermark och Vätternvågor

Vadstena folkhögskola är en bildningsplats, en mötesplats och en andlig plats. Du som kommer till oss ska få kunskap i de specifika ämnen du valt, möjlighet att utvecklas genom möten med andra människor och få kulturella upplevelser av olika slag....


Läs mer om Vadstena folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vadstena folkhögskola

Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Recensioner

Det finns inga recensioner för Textillinjen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: