Visa allastudier.se som: Mobil

Lärling - Väg- och anläggningsarbetare (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm

Lärling - Väg- och anläggningsarbetare (kurspaket)

"Jag tycker jobbet är jätte-roligt. Det är omväxlande och inte det minsta monotont. Dessutom är det härligt att jobba på sommaren."
Elev, väg- och anläggningsarbetare

Utbildningens innehåll
En lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Omfattningen av en lärlingsutbildning varierar men är minst 400 poäng och som mest 1600 poäng (20 - 80 veckor). Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom din utbildning.

Du börjar med en orienteringskurs på maximalt fyra veckor. Under orienteringskursen upprättar du bl.a. en individuell studieplan och vi kartlägger tillsammans dina förutsättningar för att genomföra en lärlingsutbildning.

Som väg- och anläggningsarbetare lär du dig anlägga vägar, gröna ytor, lägga avlopp, dagvattenledningar och dränering. Grundläggningar och stensättning är även detta delar av anläggarens kunskapsområde, och man får under utbildningen även prova på att köra grävare. Många anläggare specialiserar sig så småningom inom något av ovanstående inriktningar

Arbetsuppgifter efter utbildningen
Efter utbildningen kan du söka jobb i stat, kommun eller ett privat företag.

Informationsmöte
För att bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta på något av våra informationsmöten. Du måste anmäla dig till informationsmötet och det gör du på Arbetsmarknad och vuxenutbildnings webbplats (www.goteborg.se/larling).Där hittar du även information om nästa informationsmöte.

Där får du mer och fördjupad information. I anslutning till informationsmötet anmäler du dig till den inledande orienteringskursen. Informationsmöten hålls en gång i månaden och är obligatoriskt för att du ska bli antagen.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
En lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats.

Skola
Ubildningscentrum Bräckegymnasiet

Plats för utbildningen
Stora Holm, Holmvägen 81, hus B, Hisingen Delkurser

  • Anläggning stensättning
  • Anläggning gröna ytor
  • Anläggning 1
  • Anläggning 2
  • Anläggning vägbyggnad
  • Anläggningsprocessen
  • Anläggning ledningsbyggnad
  • Bygg och anläggning 1
  • Bygg och anläggning 2

Förkunskaper

För utbildningen ska du ha förutsättningar för studier och godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Lärling - Väg- och anläggningsarbetare (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön