08 nov 2011

1 000 spänn för att vakta fulla kursare

Fulla studenter har kissat i rabatter och klätt av sig nakna. Nu har universitetet fått nog. Länkar: Fler ovanliga inkomster.

Universitetet i Cambridge erbjuder studenter pengar för att ”sitta barnvakt” åt alkoholpåverkade kurskamrater på baler och fester på campusområdet. Enligt studenttidningen The Tab kan summan vara uppemot 100 pund (cirka 1 000 kronor) för en kväll.

De studenter som dricker så mycket att de behöver hjälp får betala böter som i sin tur finansierar projektet. Enligt universitetet har intresset varit stort.

Studenten Oscar Williams-Gut säger att ”Jag tycker det är bra att universitetet tänker på studenterna, men jag tycker det är fel att bötfälla dem, särskilt så mycket. Om någon behöver hjälp för att de är för fulla, då är chansen stor att de inte kommer göra det igen på grund av skammen.” skriver New York Post.

En stökig fest som besöktes av mer än 1 000 studenter tidigare i maj ledde till klagomål. Studenter hade då kissat i blomsterrabatter, kräkts och klätt av sig nakna.

Om projektet är framgångsrikt kan universitetet införa det året runt.

Fler ovanliga inkomster

Knepet: Var naken i en Kent-video

Studenter jobbar för 30 kronor i timmen

Han tjänar pengar på sina studier

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 08 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-21

James Franco undervisar på universitet i kurs om James Franco

Ett amerikanskt universitet anordnar kurs om värden för årets Oscarsgala. Stjärnan själv deltar i undervisningen via Skype. Det är på kursen ”Master Class: Editing James Franco… With James Franco” vid Columbia College Hollywood som skådespelaren James Franco kommer att hjälpa till i undervisningen om sig själv. Föreläsare på kursen kommer att vara James Francos redaktör Tyler Danna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Professorn avgår efter att hon har skolkat från sina egna föreläsningar

Kursen råkade ut för ett ovanligt fall av skolk. Inte en enda av föreläsningarna fick någon påhälsning av – läraren. Det var vid delkursen i evidensbaserad medicin vid George Washington University i USA som föreläsaren, professor Venetia Orcutt, aldrig dök upp vid något av föreläsningstillfällena. Att studenterna vid kursen blev utan undervisning påverkade inte deras betyg i negativ riktning: Alla ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Så blir du bäst på Youtube

Här hittar du årets mest visade klipp på Youtube. Dessutom: Utbildningar inom musik, fordon och mycket mer.

Läs mer