Visa allastudier.se som: Mobil

5 nya YH-utbildningar 2016

Då arbetsmarknaden ständigt kräver nya kompetenser dyker det varje år upp nya spännande YH-utbildningar. 2016 är inget undantag och vi har listat fem av årets nyheter.

Avancerad Programmering iPhone och Android
Hoppa på valfri buss och räkna antalet ögon som är klistrade vid 4,7-tumsskärmen och du förstår att det finns en marknad. På den här utbildningen lär du dig att komma på idéer till appar och sedan göra dem. Kanske blir det du som kläcker nästa Angry Birds eller Tinder.

Cloud Computing Engineer
En titel värd att offra lågfrekvenshörseln för. Utbildningen säljs in med löftet att du blir arkitekten för företagens framtida teknik, inte fy skam. Alla känner till molnet, men här har du chansen att bli en av få som vet hur det funkar också. Var molnet än finns, där finns jobben.

Futuregames 3D grafik
Trött på att slänga spelkontrollen i väggen på grund av buggiga 3D-animationer? Gör det själv i stället. Här lär du dig allt du behöver veta för att bli en fena på 3D-grafik inom data- och konsollspel. Game on!

 
Internet of Things-utvecklare
Med geotagging och ständig uppkoppling flyttar internet i dag in i fler och fler prylar. Det i sin tur gör kommunikationsvägar och informationstillgänglighet oändlig. Som Internet of Things-utvecklare är du den som får människor och maskiner att snacka samma språk.

 
Sadelmakare
”Data hit och internet dit, finns det inga RIKTIGA jobb?”. Det är inte bara jobb på IT-scenen som fångade vårt intresse. Eller vad sägs om sadelmakare? På Sadelmakeriskolan i Tärnsjö finns utbildningar nischade mot både den klassiska hästsadeln och den mer moderna bilsadeln. En utbildning för dig som vill leva retro.

AllaStudier redaktionen

Senast uppdaterad: 03 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Guide – så gör du din YH-ansökan

Vill du söka till en YH-utbildninga? Här har vi sammanställt det du behöver veta för att få full koll på ansökningsprocessen och ta första steget mot ditt framtida drömyrke. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

LIA – jobb i praktiken

LIA – det nya it-ordet inom praktiskt lärande. Det är yrkeshögskolorna som står bakom Lärande i arbete, som ger YH-studenter chansen att prova på arbetslivet där jobben verkligen finns.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-09

Så hittar du studievägledare

Behöver du hjälp av studievägledare för att hitta utbildning på komvux, högskola eller yrkeshögskola? Kanske vill du studera utomlands men vet inte var du ska vända dig. Vi hjälper dig. Det finns studievägledare på de flesta komvux och universitet. Riktlinjen är att du vänder dig till vägledaren på det universitet du är intresserad av eller det komvux som finns i din kommun.  I de f ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön