Visa allastudier.se som: Mobil

Bolognaprocessen

Bolognaprocessen gör Europa till en enad utbildningsregion med samma examina, betyg och poängsystem. Alla länder har kommit olika långt i processen.

Bolognaprocessen är namnet på ett europeiskt samarbete som syftar till att göra Europa till ett sammanhållet område för högre utbildning. År 1999 undertecknade 29 europeiska länder en deklaration som blev startskottet för Bolognaprocessen. Sammanlagt har över fyrtio länder anslutit sig till samarbetet.

Bolognaprocessens tre övergripande mål är att främja rörlighet, främja anställningsbarhet och att främja Europas konkurrens- och attraktionskraft som utbildningskontinent. Bland annat genomför de deltagande länderna en förändring av utbildnings- och examensstrukturen till tre nivåer.

Du hittar information om hur långt respektive land har nått i processen på Bolognasekretariatets officiella hemsida

Senast uppdaterad: 25 okt 2010

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studera i Kina

Satsa på studier i det mytomspunna landet och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. China Scholarship Council har en lista på internationella högskoleprogram där du kan studera som utländsk student.  Hitta din utbildning på AllaStudier.se Utbildningar och kurser i Kina Vill du åka till Kina för att studera språk finns det flera olika språkreseförmedlare som kan hjälpa dig att hitta rätt kurs ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-11-11

Mässan som tar dig framåt

Över 120 utställare finns på plats när mässan Kunskap & Framtid öppnar på Svenska Mässan på torsdag, för alla som är sugna på att utbilda sig. Nytt för i år är ett kreativt torg där man kan få bättre inblick i vad utbildningar inom konst, design, hantverk och mode kan leda till. Ingenjörsutbildning i Luleå, läkarprogram i Ungern eller pilotutbildning i Norge?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Bob Dylan blir universitetsämne

Den som inte bara vill njuta av Bob Dylans musik kan nu också fördjupa sin kunskaper om artisten vid Universitetet i Oslo, skriver NRK. Alla frälsta, som läser på bachelor och masternivå, har nu möjlighet att lästa tio poäng Dylan-kunskap, allt från hans inspirationskällor till textanalys ska avhandlas. Dylan är inte den första musiker som blivit föremål för universitetsstudier.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön