25 okt 2010

Bolognaprocessen

Bolognaprocessen gör Europa till en enad utbildningsregion med samma examina, betyg och poängsystem. Alla länder har kommit olika långt i processen.

Bolognaprocessen är namnet på ett europeiskt samarbete som syftar till att göra Europa till ett sammanhållet område för högre utbildning. År 1999 undertecknade 29 europeiska länder en deklaration som blev startskottet för Bolognaprocessen. Sammanlagt har över fyrtio länder anslutit sig till samarbetet.

Bolognaprocessens tre övergripande mål är att främja rörlighet, främja anställningsbarhet och att främja Europas konkurrens- och attraktionskraft som utbildningskontinent. Bland annat genomför de deltagande länderna en förändring av utbildnings- och examensstrukturen till tre nivåer.

Du hittar information om hur långt respektive land har nått i processen på Bolognasekretariatets officiella hemsida

Senast uppdaterad: 25 okt 2010

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-03

Bombsäker ansökan till musikstudierna

Hans paket utrymde lokalerna och flockade bombexperter. Här hittar du tipsen till en lyckad ansökan. Medan polisen kallade in bombexperter för att undersöka ett misstänkt paket på tyska ambassaden i Köpenhamn, och folk evakuerades, stod avsändaren och undervisade på Rebild Kulturskole. Händelsen utspelade sig fredagen 5 oktober. I paketet som vållade kalabalik låg 22-årige gitarristen Jakob ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Därför blir unga allt mer internationella

Har du pluggat språk i Europa? Vill du jobba i New York eller Tokyo? Dagens unga generation har flest internationella kontakter av alla - någonsin. De pratar engelska från barnsben, är ofta vana utlandsresenärer och har klasskamrater från hela världen. Barn och ungdomar som växer upp i dagens svenska samhälle blir kanske den hittills mest internationella generationen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-11

Studera i Holland

Som utländsk student i Holland känner du dig välkommen. Holland har flest internationella program i hela Europa och holländarna är duktiga på att prata engelska. Läs mer här!

Läs mer