Visa allastudier.se som: Mobil

Bolognaprocessen

Bolognaprocessen gör Europa till en enad utbildningsregion med samma examina, betyg och poängsystem. Alla länder har kommit olika långt i processen.

Bolognaprocessen är namnet på ett europeiskt samarbete som syftar till att göra Europa till ett sammanhållet område för högre utbildning. År 1999 undertecknade 29 europeiska länder en deklaration som blev startskottet för Bolognaprocessen. Sammanlagt har över fyrtio länder anslutit sig till samarbetet.

Bolognaprocessens tre övergripande mål är att främja rörlighet, främja anställningsbarhet och att främja Europas konkurrens- och attraktionskraft som utbildningskontinent. Bland annat genomför de deltagande länderna en förändring av utbildnings- och examensstrukturen till tre nivåer.

Du hittar information om hur långt respektive land har nått i processen på Bolognasekretariatets officiella hemsida

Senast uppdaterad: 25 okt 2010

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-19

Så tar du dig ut i Europa

Svenska ungdomar vill jobba utanför landet. Juridikstudenter rankar UD som drömarbetsgivaren. Joel, 26, hoppas på en framtid inom EU. Tips: Så tar du dig ut i Europa.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-21

Studera i Storbritannien

Högt ansedda universitet, och relativt låga studieavgifter gör Storbritannien till svenskars mest populära studiedestination. Sök innan 15 januari. Så gör du.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-11

Ge ditt CV tyngd med utlandsstudier

Utlandsstudier gör dig attraktiv på en internationell arbetsmarknad och kan bli spetsen på ditt CV. Rekryteraren: ”Det visar på en drivkraft”

Läs mer