12 okt 2021

De leker sig till ett framtida jobb

Klättra på en klättervägg med HR-ansvarig på Ikea eller bygg en flotte med studentambassadören på Deloitte. Corporate Challenge anordnas av Lundaekonomerna och är en professionell lekdag där företag och studenter möts.

Högskolor och universitet får ofta kritik för dålig kontakt mellan studenter och näringsliv. På många ställen har studenterna själva, genom kårerna, tagit tag i saken. Corporate Challenge är Lundaekonomernas lekdag där studenter och arbetsgivare träffas. Företag och studenter tillsammans bildar lag och tävlar i olika moment som visar hur duktiga studenterna är på till exempel samarbetsförmåga, kommunikation och att ta initiativ. Namnkunniga företag som Ikea, KPMG, Deloitte och Handelsbanken finns på plats för att hitta framtida medarbetare.

– Jag brukar säga att det är en professionell lekdag där man träffas under lite mer avslappnade former. Istället för att gå på en arbetsmarknadsmässa där man berättar om sig själv så kan man här visa mer av sin personlighet, säger Joakim Ohlson, projektledaren för Corporate Challenge som har jobbat med projektet sedan i februari.

Tävlingsgrenarna kan vara klättervägg, bågskytte, flottbygge eller en Masterchefutmaning. Företagen har själva fått ange en profil som de önskar se på studenterna i deras lag. Sedan sker en matchning.

– Grenarna brukar vara en blandning av fysisk aktivitet, teambuilding och intellektuella klurigheter, berättar Joakim.

Intresset för att vara med på Corporate Challenge är stort och ökar, både från företag och studenter. Och det leder till resultat. Flera studenter har anställts.

Lundaekonomernas näringslivsansvarige Oskar Bill tycker att Corporate Challenge är ett bra komplement till andra näringslivsaktiviteter kåren gör under året, till exempel arbetsmarknadsdagar och casetävlingar.

– Vi har i tio år haft en arvoderad näringslivsansvarig och jag tycker att vi har kommit långt, vi kan erbjuda våra studenter kontaktytor med företag på många olika plan, i de olika faserna i utbildningen, säger Oskar Bill.

Hitta din högskoleutbildning

Sök bland Sveriges samtliga högskoleutbildningar i vår sökfunktion

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Bagdad samarbetar med Luleå

Bland annat hoppas man på ett utbyte av gästprofessorer och forskning mellan de båda universiteten. Universitetet i Bagdad och Luleå tekniska universitet har tecknat avtal om ett utbildnings- och forskningssamarbete. I första hand innebär det att doktorander från Irak kan komma till Luleå för att bedriva forskning. Så småningom hoppas man på en utveckling som innebär ett utbyte av gästprofesso ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Utbildningen för dig som älskar böcker

Mitt i Dalarna finns en unik utbildning. Där kan du lära dig ett pilligt hantverk med bladguld och pergament. Att binda böcker för hand är ett uråldrigt hantverk med flera hundra år på nacken. Ändå är utbildningen relativt ovanlig. Vid Leksands folkhögskola finns den enda utbildningen inom bokbinderi i Skandinavien. Också i övriga världen är utbildningen ovanlig.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Arkeologi för en modern Indiana Jones

Stenfossiler kan ge forskarna nya kunskaper om urtida djur. Professorn ger sina bästa tips om hur du blir arkeolog. Läs också om Amanda som gräver upp vikingarnas pilar. Indiana Jones ande besökte Evolutionsmuseet vid Uppsala universitet på onsdagen 30 mars. Då öppnades lådor med kinesiska fossil som stått orörda sedan 1920-talet. Forskarna är till sig av spänning.
Läs mer