Visa allastudier.se som: Mobil

"De levererar kunskap"

Lantbrukarnas riksförbund (LRF) har valt att införa en koncerngemensam   mål- och kompetensstyrningsprocess, RIK.          

För att få hjälp med att implementera detta kontaktade LRF, Mercuri International.
– Det har fungerat jättebra, vi har köpt ledarskapsutbildningar av dem tidigare, så vi vet att de kan leverera kunskap och kvalité, säger Annica Bjurfors, HR-chef på LRF.

Mercuri International kom redan under 70-talet på hur företag på ett effektivt sätt jobbar med kompetens- och målstyrning genom att jobba med resultat, insats och kompetens - RIK. För LRF kändes det självklart att vända sig till Mercuri när de skulle utveckla sin process för kompetens- och målstyrning genom effektiva medarbetarsamtal.
– RIK handlar om arbeta strukturerat med medarbetarsamtal, kompetens och att alla medarbetare ska ha en tydlig bild av det egna uppdraget och hur det bidrar till förverkligandet av LRFs vision av tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft, säger Annica Bjurfors.

För att genomföra detta har alla chefer fått gå en utbildning där de lärt sig att genomföra bra och målstyrande medarbetarsamtal med tydlig feedback. Detta har genomförts dels genom workshops och utbildning med mycket träning, där cheferna har fått lära sig målstyra och identifiera kompetens.
– Vi har varit igång i ett år och nu, och cheferna genomför uppföljningssamtal, sätter nya mål och reviderar eventuella planer för året tillsammans med medarbetarna. Senare i år, inför årets lönesamtal hålls det tredje samtalet med förhoppningsvis en bra återkoppling om måluppfyllnad, arbetsprestation och kompetensutveckling. Planen för implementering av RIK som process och förhållningssätt är under tre år, vi räknar med att det tar den tiden, säger Annica Bjurfors.

– I början mottogs den här utbildningsinsatsen med lite motstånd från cheferna, det tog för mycket tid från deras hårt pressade verksamhet. Vid det sista utbildningstillfället hade mycket fallit på plats och många chefer var taggade och ville köra enligt vår nya modell, säger Annica Bjurfors.

Kursledarna från Mercuri International är LRF mycket nöjda med.
– De har fått jättebra utvärderingar så det har varit toppen, säger Annica Bjurfors.

 För att få hjälp med att implementera detta kontaktade LRF, Mercuri International.

Senast uppdaterad: 23 apr 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-03-29

Utveckla din kompetens

Kompetensutveckling har blivit allt viktigare för att hålla jämna steg med utvecklingen på arbetsmarknaden. Företag och organisationer förändras i allt snabbare takt och den tekniska utvecklingen blir allt viktigare att hänga med i.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-19

Skapa ditt eget varumärke

Ben bytte bort basketkarriären. Idag har han grundat Sveriges första parfymhus. Vägen till ett eget doftimperium gick via en konstskola. Hitta utbildningarna – sök direkt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-09-04

Så hittar du din rätta roll på jobbet

Frida Olsson älskar när den ena dagen på jobbet inte är den andra lik, när hon måste tänka nytt hela tiden – gärna utanför ramarna – för att lyckas med en större utmaning. Då kan du tänka dig hur hon kände sig på sitt tidigare jobb. Jobbet var att dagarna i ända skicka ut fakturor. – Jag var helt slut på energi när jag kom hem på kvällarna, trots att jag hade både kolleger och chef som var jätteb ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön