Visa allastudier.se som: Mobil

"Det blev Indien av en slump"

För många betyder sommaren sol och bad. Ingrid Jansson, 26, har andra planer. Just nu är hon i Indien och skriver uppsats inom ramen för ett Minor Field Study, MFS.

Varje år delar Sida ut MFS-stipendier till hundratals studenter som vill skriva uppsats runtom i världen. I år blev Ingrid en av de lyckliga.

– Jag gjorde praktik på World Food Programme i Rom och ville koppla det till uppsatsen. Jag har velat söka MFS sedan jag hörde talas om det första gången.

Uppsatsen är avslutningen på masterprogrammet i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Tidigare har Ingrid studerat utvecklingsstudier och mänskliga rättigheter. Dessutom har hon hunnit med en vända till Bourdeaux i Frankrike.

– Det blev Indien av en slump. Jag pratade med avdelningen där jag gjorde min praktik. De gör en större studie om mitt ämne. De har gjort fallstudier i flera länder och jag ville åka till ett land där jag kan ta mig fram med engelska eller franska.

Ingrid säger att hon länge har velat göra en fallstudie, att det ger ytterligare en dimension i uppsatsen. MFS-stipendiet ger henne en möjlighet till material som är svårt att få tag på om hon inte hade åkt iväg.

Vad ska ditt Minor Field Study leda till?

– Jag hoppas att det leder till en bra uppsats och en fantastisk upplevelse. Jag hoppas att WFP i Indien kommer att vilja läsa den. Jag skriver nära WFP i Rom och har en handledare i Indien. Det kan bli del av en större rapport, för de kommer att ta del av mitt resultat.

MFS-stipendierna söks av studenter inom alla möjliga ämnen. Ingrid tycker att alla som har ett intresse av andra länder borde söka.

– För mig var det en chansning. Sen får man se om man får stipendiet eller inte!

Ingrids tips till dig som vill söka
  • Ta chansen! Våga söka, om man inte söker så vet man inte om det går.
  • Du kan få mer hjälp från en lärare eller en organisation som kan hjälpa till.
  • Om du vet vilket ämne du gillar – ta hjälp av experter på ämnet som kan ge tips och idéer. Våga ta kontakt och bolla idéer.
Fakta: Minor Field Study
  • Stipendier för ett Minor Field Study, MFS, delas ut till den som är svensk medborgare eller har permanent uppehållstillstånd i Sverige
  • För att beviljas MFS-stipendium ska den sökande vid utresan ha tagit minst 150 högskolepoäng och inte påbörjat utbildning på forskarnivå
  • Stipendiet är fastställt till 25 000 kronor
  • Ansökan görs genom din institution på din högskola

Källa: Internationella Programkontoret

Relaterat

Stipendierna ger honom chansen

"Här kan du få 21 000 dollar i stipendium"

Guide: Plugga med Erasmus

Studera och jobba för en bättre värld

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 12 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2014-02-03

7 av 10 studenter pressas att dricka

Man förväntas dricka alkohol i studentsammanhang. Det upplever sju av tio högskole- och universitetsstudenter enligt en ny undersökning. Många förknippar studentliv med alkohol. I IQ:s undersökning svarar var tredje student att de har avstått från att delta i studentaktiviteter för att de inte tänkt dricka. – Varför ska jag hänga med till puben de gånger jag inte dricker?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-09

Nu kommer mattenördens revansch

Matematiker hetast på finansmarknaden. Algoritmer skapar jättevinster. ”Måste vara både social och nördig” De räckte upp handen när resten av klassen suckade och längtade efter rast. Men nu tar mattenördarna revansch. Den nya datoriserade börsmarknaden skriker efter matematikbegåvningar. – Hela branschen blir mer och mer datoriserad och avancerade matematiska uträkningar spelar en allt större roll ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Så hittar du rätt högskoleutbildning

Nu är det hög tid att söka till höstens kurser och utbildningar på högskolan. 15 oktober är sista anmälningsdagen till högskola och universitet. Är du fortfarande osäker på vad du ska söka? Var lugn – här tipsen som hjälper dig hitta rätt i utbildningsdjungeln. Att hitta rätt utbildning kan förändra ditt liv. Men hur ska du välja – ska du satsa på ditt drömyrke eller en utbildning som ger jobb dir ...
Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy allastudier.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på AllaStudier.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön