Patrick Grimlund
20 jun 2011

Expertens bästa ekonomitips

Han hjälper människor med ekonomitrubbel på TV. För AllaStudiers räkning ger han de bästa tipsen.

Patrick Grimlund är doktorand i företagsekonomi vid Uppsala universitet och ny programledare för Lyxfällan på TV3. Hans bästa tips till studenter är att spara in på boende och mat.

- Bo hemma hos föräldrarna så länge som möjligt. Eller så kan du kanske bo ihop med en kompis, det är kul. Det kan vara svårt att spara på mat men kom ihåg att planera. Annars kan det dra iväg om man äter ute eller tar en latte på stan.

För att få råd med extrautgifter tipsar Patrick om att jobba vid sidan av studierna.

- Det handlar inte bara om att snåla på utgifterna. Kanske kan du ta ett sommarjobb eller jobba på helgerna.

Patricks 3 bästa tips
  • Spara på boende och mat. Det är studentens största utgifter.
  • Våga säga nej. Som student har du inte alltid råd med utekvällar och resor.
  • Ta inte SMS-lån! Det kan lätt bli en skuldfälla.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 20 jun 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studenter har fått bättre ekonomi

Studenter anser sig ha bättre ekonomi nu än för två år sedan. Trots det tycker två av tre att det är svårt att leva på studiemedlet. SFS anser att studiemedlet bör höjas med 700 kronor i månaden. Centrala studiestödsnämnden har sammanställt svar från 4 000 vuxenstuderande, främst högskolestudenter, om privatekonomin. Resultat: Andelen studiemedelstagare som får bidraget och lånet att täcka al ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Få koll på ekonomin i nya studentlyan

Du har precis fått nycklarna till din första egna lägenhet, du ska börja ett nytt liv, med studier, nya vänner....och CSN. Här får du tips från familjeekonomen hur du får ekonomisk balans i ditt studieliv. Att leva på studiemedel är en tuff utmaning. Bodil Hallin är familjeekonom på Ikano Bank och delar här med sig av sina tips på hur du kapar kostnader, vad som är bra att tänka på när du skaffar ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2024-03-11

Studentekonomi

Som student gäller det att ta vara på alla möjligheter till extra klirr i kassan. Studiemedel, stipendier och rabatter, här är det du behöver veta! 

Läs mer