Visa allastudier.se som: Mobil

Fler vill plugga och jobba heltid

Vill du ta en kurs men samtidigt fortsätta att jobba? Då är du inte ensam. Fler efterfrågar utbildningar med undervisning på tider som gör att man kan behålla sitt heltidsjobb.

Hitta din kurs vid sidan av jobbet:

Sök bland yrkesutbildningar

Sök bland fristående kurser

Allt fler vill vidareutveckla sin kompetens, men samtidigt fortsätta jobba heltid. 

Vi märker ett tryck från yrkesverksamma som vill kompetensutveckla sig vid sidan om sitt jobb, men vill gå en kurs som inte stjäl tid från heltidsjobbet. Det kan handla om att man har fått nya arbetsuppgifter och behöver mer kött på benen, att man vill bredda sig eller gå in på ett nytt spår inom sin bransch, säger Mona Lanneskog, Folkuniversitetet.

Som en följd av efterfrågan ökar Folkuniversitetet i vår antalet diplomutbildningar, där undervisning sker 1-2 kvällar i veckan. Vissa utbildningar är helt nya för att svara på nya behov på arbetsmarknaden. En av de nya utbildningarna är Visual Merchandiser, som tar yrket dekoratör till en ny nivå.

Kunderna är kunniga idag och vet vad de kan kräva. Det räcker inte längre att erbjuda rätt produkt på rätt plats till rätt pris. Nu måste man kunna skapa en miljö som ger en upplevelse och en destination som kunder vill besöka. Det kräver mer av yrkesrollen, dekoratör var ett smalt yrke där man gjorde samma statiska arbetsuppgifter, nu är det en bredare roll där man ska vara kunnig inom fler plan, säger Sofia Andrén, kursledare för kursen Visual Merchandiser.

Läs mer:

Utbildning för dig som jobbar

Så väljer du rätt kurs

Utveckla din kompetens

Sex tips: Låt chefen betala dina studier

Övertyga chefen om kursen

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 19 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-03-16

Jobba dig jorden runt – på lyxbåt

Se världen kombinerat med jobb på lyxbåtar, det låter som en drömtillvaro. Nu finns en utbildning i Sverige som förbereder dig och ger dig de rätta kontakterna. Malin Linder hade jobbat fem år på lyxyachter i Monaco och saknade en utbildning i Sverige för att lära sig hur den här, ganska speciella branschen fungerar. – Jag hade många bekanta som kom till mig och frågade om jag kunde hjälpa dem att ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Vill du gå en kurs i duvmatning?

Medborgarskolan i Stockholm har skapat en internetsnackis med sin kurs i duvmatning, där deltagarna bland annat ska lära sig att kasta brödbitar utan att träffa duvorna i huvudet. – Ja, vi har hört att den diskuteras, skrattar Paula Ludewig på Medborgarskolans marknadsavdelning. Det är roligt att den får så mycket uppmärksamhet, det hade vi aldrig kunnat tro.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-11

Jobben som är svårast att rekrytera till

36 procent av arbetsgivarna har svårt att rekrytera personal med rätt kompetens. Här är jobben som är svårast att hitta rätt arbetskraft till. En undersökning som arbetslivspanelen ManpowerGroup genomför varje år visar att svenska företag får det allt svårare att hitta rätt personal. 2011 uppgav 17 procent av tillfrågade arbetsgivare att de hade problem med att rekrytera personal med rätt kompeten ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön