11 maj 2016

Gratishjälp med juridiken

Målet: Att fler juriststudenter ska få praktisera sina kunskaper och att tillgängliggöra juridiken för allmänheten. Det var drivkraften när den ideella föreningen Juristresursen skapades tidigare i år.

Juristresursen.se kan du ställa juridiska frågor och få hjälp – helt gratis.

Vi kände att det fanns små möjligheter för juriststudenter i Uppsala att praktisera sina juridikkunskaper. Genom ”Juristresursen” minskar vi glappet mellan studier och arbetsliv och tillgängliggör juridiken för allmänheten, säger Angelica Ström, som tillsammans med Nils Edlund är grundare av de ideella föreningen.

Juridikstuderande som har läst minst tre terminer på programmet jobbar ideellt med att besvara frågorna. I dagsläget är 21 studenter aktiva. För att säkerställa kvalitet i svaren jobbar man i grupp, var och en svarar på frågan och sedan behandlas frågan i grupp.  

Kopplat till projektet finns samarbetspartners, det vill säga yrkesverksamma jurister som studenterna har kontakt med och i efterhand kan diskutera olika frågor.

Nils och Angelica tycker att den största utmaningen under projektet har varit dels att nå ur till dem som behöver hjälp, dels att skapa en organisation som skapar mervärde för alla inblandade.

Vi har insett vikten av att ha en engagerad ledning och att skapa tydliga och konkreta mål för verksamheten. Det har varit viktigt att betona mervärdet för samtliga, som student utvecklas man både på ett personligt och professionellt plan, det blir som en utbildning i sig.

Hitta juridikutbildningen

Sök bland juridikutbildningar i AllaStudiers sökfunktion

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Design – plugga färg och form

Designer är ett av svenska folkets absoluta drömjobb. AllaStudier hjälper dig förbereda och hitta utbildningarna. Läs också om Sofie som pluggar drömutbildningen i Malmö. Sökfunktion: Hitta din designutbildning Utbildningar inom design är populära – textil- och modedesigner är ett av svenska folkets absoluta drömjobb. Som designer får du möjlighet att uttrycka dig konstnärligt och samtid ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Svårt att få tillbaka studieavgift

Den som inte är nöjd med en vara eller tjänst brukar kunna få pengarna tillbaka. Men det gäller inte utländska studenter som betalar för att läsa vid svenska universitet. Amerikanska Connie Dickinson på Mälardalens högskola kräver tillbaka studieavgiften på 183 000 kronor. Hon anser att utbildningen hade för låg kvalitet. Hon uppger för P 3 Nyheter att läraren varken kunde engelska eller svenska.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Forskare kartlägger proteiner

KTH och Uppsala samarbetar i ett världsledande projekt som ska stå färdigt 2015. Här hittar du utbildningarna.

Läs mer