07 okt 2021

Juridikstudent stämmer Oxford

Stämmer lärosätet på en miljon. Universitetet ”misslyckades förbereda henne för tentor och förstörde juridisk karriär”.

28-åriga Maria Abramova stämmer universitetet i Oxford på 100 000 pund, motsvarande en miljon kronor, eftersom hon tycker att hon inte fick tillräckligt mycket hjälp inför sina första tentor i maj 2005, skriver Daily Mail.

– Jag bestämde mig nyligen för att inte ta den omtentan. Det är för att jag tycker att det är psykiskt svårt att ta juridiktentor efter mina erfarenheter, sade Maria till rätten.

Enligt åtalet har lärarna inte ha gett henne tillräckligt mycket undervisning i tentamenstekniker. Lärosätet bestrider alla anklagelser. Försvarsadvokaterna menar att stämningen saknar grund och att Maria fått all möjlig hjälp genom hela kursen, skriver Daily Mail.

Tips: Utbildningar inom juridik

Juristprogrammet

Paralegal

Ekonomiprogrammet inriktning juridik på gymnasiet

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2010-10-20

Big in Japan

Han pluggade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag reser Per Gross världen runt och prisas för sin musik. Per Gross firar just nu stora framgångar i Japan. Tidigare har han studerat musik i Stockholm och Köpenhamn. På CV:t står Sveriges Ungdomssymfoniorkester, Tiranas Young Virtuosos (Albanien) och Drottningholms Barockensemble. Inte nog med att han vann första pris i Osaka International ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-20

"Jag sympatiserar med de fredliga"

Han har bott i Kairo hela sitt liv. Där utbildade han sig till dataingenjör. Men idag, när folket i hans hemland samlas på gator och torg och trotsar regimen, sitter han i Lund. – Mubaraks tal häromdagen var frustrerande för alla egyptier, vi hoppades att han skulle avsäga sig sin post. Jag sympatiserar med de fredliga demonstranterna. Mubarak måste avgå.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Idrotta och plugga samtidigt – i USA

Om du vill ägna dig åt elitidrott samtidigt som du pluggar så är USA perfekt. Hanna har varit där och simmat i tre år. Hitta tips och länkar.

Läs mer