18 dec 2019

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans.

Dags för en förändring
Jag heter Lisa och jag bor i Stockholm. Jag har gjort lite olika saker i mitt liv men jag kände att det nu var det dags för en förändring. Jag ville utvecklas vidare med studier och jobb, därför sökte jag till NTI-skolan. Jag studerar just nu företagsekonomi 1.

Olika sätt att lära – tillgängligheten och individanpassningen
Det första jag tänkte på vad gäller individanpassning på NTI-skolan var att det fanns många olika sätt att kunna ta till sig information. Jag kunde få läsa en bok, se en film, eller få böcker upplästa. Det tyckte jag var väldigt bra tänkt. Det är ju inte bara mångfald man ska tänka på i dag, utan även tillgänglighet.

Rekommenderar NTI-skolan
Jag skulle absolut rekommendera NTI-skolan. Det passar alla, även om man har en annorlunda livssituation eller om man behöver lära och läsa på olika sätt.

Fakta
v
CSN-berättigat
v Kostnadsfritt
v NTI-skolan har över 250 kurser och kurspaket helt på distans

 

Senast uppdaterad: 18 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-09

Lakrits på kvällskurs – det nya svarta

Har du inget att göra på kvällen? Det senaste inom kursvärlden är after work med olika teman. Här hittar du höstens bästa kurser. Till Medborgarskolan i Stockholm kan man dra med sig kollegerna och gå på lakritsprovning efter jobbet. Enligt Eva Levin, verksamhetschef på Medborgarskolan, är lakrits det nya svarta. – Lakrits är det som gäller just nu, det är jättepopulärt, säger hon.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-08-15

Mindful eating – bli medveten i ditt ätande

Vet du varför du väljer att äta? En kurs i Mindful eating tränar dig i att bli medveten om vad, hur och framförallt varför du äter och riktar sig till dig som vill ta kontroll över ditt ätande. Vi tittar närmare på den enda lärarledda kursen som finns i Sverige. Elin Borg driver den enda kursen med fysiska träffar som finns i Sverige i mindful eating.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Få koll på Komvuxregler

Reglerna för Komvux har rykte om sig att vara krångliga. Nu har i alla fall möjligheten att läsa mot ett slutbetyg förlängts med ytterligare ett och ett halvt år. 

Läs mer