16 apr 2019

Miljarder till lärare och lärlingar

En storsatsning inom gymnasiet och vuxenhögskolan ska öka lärares kompetens och skapa tusentals nya lärlingsplatser.

Regeringen vill inrätta 30 000 lärlingsplatser i gymnasieskolan och 5 900 inom vuxenutbildningen. Satsningen kommer att kosta 1,36 miljarder kronor mellan år 2011 och 2014.

En annan storsatsning föreslås för att stärka lärares kompetens. Totalt satsas 1,3 miljarder kronor på att bland annat fortbilda lärare och vidareutbilda obehöriga lärare.

Drygt en miljard går till stärkt undervisning i naturvetenskapliga ämnen i grund- och gymnasieskolan.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Plugga gymnasiet – på IKEA

Service College i Malmö lyckas med det alla gymnasieprogram borde göra, kombinera skolplugg med verklighet. Andreas och Albin pluggar vissa av sina gymnasiekurser på IKEA. Bland fluffiga sängar, tandborstupphängningar och matthögar hittar vi dem till slut. En tydlig ”Ny på jobbet”-bricka sitter på bröstet och ingen anar att de egentligen har lektionstid nu.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Elever blir olagligt övervakade

Eleverna på Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium i Malmö övervakas med 80 kameror. Olagligt, slår Datainspektionen fast och kräver att en stor del av övervakningskamerorna plockas ner. – Kameraövervakning av den här omfattningen är bara laglig om det går att påvisa att den är nödvändig, säger Erik Janzon, teamledare på Datainspektionen. Redan 2008 ansåg Datainspektionen att skolan kränkte elever ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-16

Studievägledarens bästa tips inför gymnasievalet

Ingela Holmquist är studie- och yrkesvägledare på Östergårdsskolan i Halmstad. Här ger hon sina bästa tips till hur man ska tänka inför gymnasievalet!

Läs mer