Plugga historia på Youtube
18 okt 2021

Plugga historia på Youtube

Vad kan vara tråkigare än historia, med dammiga kungar och krig? Två lärare försöker ändra på det.

En ny sorts historieundervisning har uppstått på Youtube. Med hjälp av omskrivna populära låtar har två amerikanska historielärare gjort ämnet roligt.

Självklart har skaparna ”Mrs B” och ”Mr H” också gjort kreativa musikvideor till musiken. Lärarna tar upp ämnen från spridda delar av världshistorien i låtarna.

Bland annat har Lady Gagas ”Bad romance” blivit ”The French Revolution” och Madonnas ”Vogue” blivit ”Chinese Dynasties”. Andra ämnen är Korstågen, Cleopatra och Martin Luther.

I en kommentar säger de båda skaparna att uppståndelsen varit överväldigande och att de jobbar på att skapa fler musiksnuttar. Planen är att snart också skapa en egen hemsida.

Låtlistan har i skrivande stund nästan femtio titlar.

Tips: Utbildningar inom historia

Historia

Religionshistoria

Idéhistoria

Musikhistoria

Kulturhistoria

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

VVS- och fastighetsprogrammet

Värme, ventilation och sanitet, det står VVS för. Programmet riktar sig till dig som är intresserad av sådana tekniska system i olika fastigheter. Under utbildningen får du lära dig att installera och underhålla till exempel ett ventilationssystem. Mycket annat ingår såklart också, från ellära till verktygshantering. På VVS- och fastighetsprogrammet finns fyra inriktningar: Fastighetsvärd medellön ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Risker för specialprogrammen

Specialinriktade gymnasieskolor kan få svårt att få elever när skolors rätt att avvika från nationella program minskas, uppger Ekot. Om programmet finns på hemorten utgår inte inackorderingstillägg på 2 350 kronor för boende på annan ort. 400 skolor har ansökt om avvikelse från nationella program, 300 har fått nej. Kulturama har estetiska specialprogram med musikal, foto och film.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Hästarna ledde Fanny rätt

Svårt att välja mellan högskoleförberedande och yrkesprogram på gymnasiet? Fanny följde sin passion och pluggar på yrkesprogram men skaffar också behörighet till högskolan. När Fanny Lundqvist Österling,16, skulle välja till gymnasiet i våras stod hon inför ett dilemma. Skulle hon följa sitt starka hästintresse och välja ett yrkesprogram eller kratta för fortsatta högskolestudier och välja ett br ...
Läs mer