Visa allastudier.se som: Mobil

Plugga till ull-akademiker – jobba med barn

Firade du också internationella tovningsdagen 2 oktober? Gillar du att jobba med händerna? Bara fantasin sätter gränser för vad en ull-akademiker kan göra.

Vad gör en ull-akademiker?

- Det är på så många nivåer. Dels att lära sig om ull som raser och kvalitet, dels att bolla idéer. Man tovar, blandar med tyger och färgar – det är väldigt, väldigt kul och utvecklande! Vi fick till exempel i uppgift att göra en ”fotbeklädnad” och när vi var klara stod det fjorton helt olika produkter framför oss. Trots att vi arbetade tillsammans får vi fram olika saker.

I somras pluggade Maria Haglund färdigt till ull-akademiker. Utbildningen vid Kyrkeruds folkhögskola tog två år. Hon firade internationella tovningsdagen 2 oktober och rekommenderar andra att besöka hemsidan www.feltunited.com.

Vilka fördomar möter du?

- Det är alltid någon som är avundsjuk. Kunskaper om ull har kommit mera på senare år. Folk säger att det luktar och så, men andra tycker att det är häftigt.

Hur kan man använda ull-akademin i arbetslivet?

- En som studerade tillsammans med mig använder det inom omsorgen. Du kan använda det med barn och med handikappade till exempel, och ha hantverksworkshop. En vän sa till mig att ”Du måste ju få ut din kreativitet någonstans!” och det är väldigt skönt att kunna göra det.

Maria tipsar: Så kan du använda ull-akademin
  1. Bli slöjdlärare
  2. Starta kursverksamhet
  3. Arbeta med barn
  4. Led workshops inom omsorgen
  5. Bara fantasin sätter gränser!
Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-25

Kunskap & kamp: Framtidsmässan

Många ekonomyrken försvinner när arbetsuppgifterna nu datoriseras i snabb takt. Det är viktigt att känna till för de som ska välja utbildning efter gymnasiet. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-21

Bra läge att starta eget under studierna

Starta eget under studietiden för att skaffa dig arbetslivserfarenhet och få utrymme att göra det du vill, utan att behöva ta stora risker ekonomiskt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-17

Folkhögskola

På folkhögskola pluggar man lite mer på sina egna villkor.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön