Visa allastudier.se som: Mobil

Polisutbildning – i bakgrunden

Nu i helgen börjar landets enda utbildning till polisstatist i Åmål. Under utbildningen lär du dig att röra dig som en polis. Deltagarna får jobb inom reklam och film.

– Det var ett hundratal som sökte. Vi hade fullt innan ansökningstiden var slut, säger Johan Tildemyr som driver bolaget Svenska filmpoliserna.

Under utbildningen lär sig deltagarna bland annat uttag ur bil, att gå med en misstänkt, hur de ska agera under ett förhör och hur man söker av en fastighet. Efter utbildningen hyr Svenska filmpoliserna ut statisterna till polisfilmer.

– Sen är vi med på filminspelningen så att det blir så realistiskt som möjligt.

Johan uppskattar att cirka 99 % av deltagarna får jobb efter utbildningen.

Hur rör sig en polis?

– Haha! Observerande kanske? De ser vad som händer runtomkring. Så fort man har uniform går man in i en roll. Efter utbildningen känner alla varandra. Det blir ett trovärdigt kompisgäng på film, säger Johan.

Tips: Artiklar om polisen

Polishögskolans tips inför rekryteringen

Polisskolan på fyra hjul

Polisstudenter ska lära sig köra bil

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 08 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-05

Här pluggar du gratis till personlig tränare

På Katrinebergs Folkhögskola finns utbildningen till personlig tränare som är gratis och berättigar till studiemedel. Det är unikt. Utbildningar inom hälsa och träning ligger i tiden. En av de skolor som har lyssnat av trenderna är Katrinebergs folkhögskola som har en utbildning till personlig tränare. Utbildningar till personlig tränare och inom hälsa och idrott Utbildningar till personlig träna ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-12-28

Så blir du mästare över fyrverkeriet

Intresserad av att ta ditt livsfarliga fyrverkeri-skjutande  till en ny nivå? För att jobba med fyrverkerier professionellt krävs bara en kort utbildning. Jonas Grahn är vd för PYRO Smålands Krutbruk, som tillverkar  pyroteknik,  och importerar och säljer fyrverkerier. Han har jobbat med fyrverkeri i 30 år. – De flesta som väljer det här yrket är intresserade av att det smäller, ryker oc ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-10-16

Förbered dig för zombieinvasion

Hur gör man om det blir zombieinvasion? Tja, det får deltagarna i ABF:s kurs reda på. Klä dig i dina slitnaste plagg, pudra dig med mjöl och halta så mycket du kan in i kurssalen. - Det ger pluspoäng, säger Agnes Löfqvist Nerme som nu ska göra zombiekursen på Arbetarnas bildningsförbund, ABF, i Malmö mer praktisk. I botten handlar kursen om vapen och flyktvägar vid en zombieinvasion.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön