Projektarbetet: att hjälpa unga tjejer
07 nov 2011

Projektarbetet: att hjälpa unga tjejer

Projektarbetet är din chans att göra det du vill i gymnasiet. Tre tjejer från Göteborg struntar i betygen och satsar på att hjälpa ungdomar.

Atosa Pezeshki, Veronika Odetunde och Victoria Schultz är gymnasisterna som vill stärka andra tjejer. När det var dags för projekt­arbete ville de inte bara sitta inne och skriva. De har bestämt sig för att gå ut och förbättra unga tjejers självkänsla.

– Självkänsla handlar också om att lita på varandra, att tro på sina vänner, säger Veronica.

Tjejerna i projektet går i sexan. Tanken är att det ska bli lättare för dem att ta sig igenom skolan redan då – för det blir inte lättare i gymnasiet.

– I den åldern var man osäker på sig själv och ville se ut som skådisar och ­modeller. Man visste inte att alla människor är olika, säger Atosa.

Atosa, Veronika och Victoria hoppas att de ska kunna vara ett stöd. I sexan har man många tankar om livet som man kanske inte vill prata med sina syskon eller vänner om, resonerar de. Att de har olika bakgrunder ser de därför som väldigt positivt.

– Jag tror att det kan vara lättare att prata med någon man inte känner. Och det är viktigt att det är roligt, att de har kul, säger Veronica.

På schemat står bad, ansiktsmasker och självförsvar.

– Vi ska träffas varannan vecka, i ungefär tio veckor. Det kommer bli mycket jobb utanför skolan med planering inför träffarna. Men det ska gå, säger Victoria.

Tjejernas 3 tips till projektarbetet
  • Välj kompisar Arbeta med personer du känner dig säker med och som du vill jobba med genom hela ­projekt­arbetet.
  • Brinn Det är viktigt att du har kul och att du kan relatera till ditt projektarbete. Strunta i betyget, brinn för det du gör.
  • Planera Du kan inte tro att något bara händer. Allt vi säger och gör med tjejerna har vi planerat i förväg.
Per Samuelson
Senast uppdaterad: 07 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-11

Utbilda dig till 8000 jobb

Gillar du trä och möbler? De närmsta åren kommer det att finnas tusentals jobb i bland annat Västra Götaland och Skåne. Trä- och möbelindustrin behöver nyrekrytera omkring 8 000 personer fram till och med 2015, enligt en undersökning som branschorganisationen TMF låtit göra. Störst är rekryteringsbehovet i Västra Götaland, Västerbotten, Småland och Skåne.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Unga företagare på filmgalan i Cannes

Killarna i UF-företaget Lindmarks Servering har flyt just nu. I veckan vann de SM-guld för bästa UF-företag. Idag är de i Cannes och jobbar under filmfestivalen. William Bigot Klinteberg tillsammans med de andra medlemmarna i UF-företaget, Peter Olin, Alex Lindmark och Isak Nilsson har precis landat i Cannes när AllaStudier når dem på telefon. – Ja, vi har ganska mycket runt oss just nu, och det ä ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Regeringen får kritik för gymnasiet<br />– från de egna leden

Regeringen får bakläxa för sin hantering av gymnasiereformen. Utbildningsutskottet vill återuppta förhandlingarna om hur den nya gymnasieskolan ska finansieras.

Läs mer