16 okt 2012

Rekordmånga söker till högskolan

Nytt sökrekord till högskolan samtidigt som antal platser minskar.  Det gör att konkurrensen ökar avsevärt framöver.

Det är nytt rekord igen för antalet anmälningar till högskolan, enligt Verket för högskoleservice (VHS). Vid midnatt natten mot tisdagen hade 209 023 personer sökt till vårens utbildningar. Det är 7 000 fler än för ett år sedan och 9 000 fler än för två år sedan.

Trots det ökande söktrycket minskar antalet studieplatser de kommande åren – nästa år med cirka 10 000 platser. Det innebär alltså att konkurrensen bland de sökande ökar.

Hitta din utbildning

Sök bland alla högskoleutbildningar i AllaStudiers sökfunktion

TT/AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 okt 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2012-10-23

Från ekonom till ölutbildare

Anna Wallner insåg till slut att jobbet som ekonom med tråkiga excelrapporter och ett stillasittande liv framför datorn, var ohållbart. Hon sadlade om, gick en utbildning till sommelier, skrev en bok och blev ölutbildare.  – Jag var inte aktsam på min egen personlighet när jag valde utbildning, jag ångrar ingenting men jag förstår inte varför jag valde att bli ekonom, säger Anna, som egentligen ä ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-19

Så väljer du rätt teknik

Funderar du på en teknisk utbildning men har svårt att bestämma vilket av de hundratals programmen du ska välja? Här kommer lite hjälp på traven hur du ska tänka för att välja rätt. Knappar man in civilingenjör på antagning.se får man upp förslag på närmare 200 olika sökbara program. Söker man på högskoleingenjör blir träffen minst lika stor. Valmöjligheten med så många olika inriktningar kan skap ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-07-09

Så skaffar du kompisar på campus

Det finns många utmaningar med att börja plugga. En av dem är att hitta personer till sitt nya crew, som helst ska bli vänner för livet. Skaffa kompisar-experten Alina Semiletova ger tips på hur du lyckas. 

Läs mer