Erik Apel
07 okt 2011

Så hittar du rätt studentförening

Det vimlar av studentföreningar. Så här resonerade Erik Apel när han valde "sin" förening.

Erik Apel är inne på tredje året på kandidatprogrammet för globala studier med inriktning internationella relationer på Göteborgs universitet.

Det låg därför nära till hands att välja en förening med fokus på internationella frågor. Han gick med i utrikespolitiska föreningen för ett drygt ett år sedan.

– Det finns så många fördelar med att vara med i en förening, inte minst möjligheten att träffa likasinnade, och den här föreningen tilltalade mig.

– Genom föreningen håller jag mig uppdaterad, lär mig mycket och får möjlighet att gå på intressanta föreläsningar. Vi har även en diskussions- och filmklubb, säger han.

Och att vara engagerad i en förening under studietiden ser förstås även bra ut på cv:t. Det kostar ofta inte mer än en 50-lapp att gå med, och det är oftast upp till dig själv hur engagerad du vill vara. Erik tillhör dem som engagerar sig mer än de flesta. Efter bara ett halvår kandidaterade han till styrelsen:

– Förutom att påverka vilka vi ska bjuda in som föreläsare eller till panel-
debatter ger det mig möjligheten att lära mig de formella bitarna av att hålla en förening och följa upp åtaganden, säger Erik Apel.

Kristian Borglund
Senast uppdaterad: 07 okt 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-11

Skippa nudlarna – planera mera

Sally Jönsson, 18, valde ett lite udda projektarbete på gymnasiet, att skriva en kokbok för studenter. Här är hennes bästa mattips. – Jag tycker det är väldigt roligt att laga mat och jag vet ju att det finns så många studenter som har svårt att få ihop det matmässigt. Jag tyckte inte att det borde vara så svårt att göra en kokbok med nyttiga och billiga recept, säger Sally som i dagarna släppt si ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Tips i väntan på studiemedlet

Sista delen av sommaren är tuff ekonomiskt för alla, men kanske tuffast för studenterna. Vi tipsar om hur du får studiemedlet så snabbt som möjligt och hur du klarar tiden fram till dess på bästa sätt. Ska du plugga i höst och har spenderat sommarpengarna vid det här laget? Det finns vissa saker du kan göra för att snabbt få CSN-pengarna och klara de sista veckorna fram tills dess.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Studenter släcker lampan

Nu har "Student Switch off" startat – tävlingen där studentkorridorer tävlar i vem som kan spara mest el. Studenttävlingen "Student Switch off" har nu kommit till Sverige. – Grundidén med tävlingen är att få studenter som bor i korridor att förändra sitt beteende och få med sig bra vanor. Eftersom elen ingår i hyran så finns det normalt inte något direkt incitament att spara på elen.
Läs mer