Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

14 okt 2021

Sajten som ger ungdomar jobb

Rut-avdraget har fått servicebranschen att blomstra, inte minst på nätet. Genom Ungdomspool.se kan ungdomar tjäna sig en extra hacka – och samtidigt välja själva hyr mycket, när och vilken typ av uppdrag de vill utföra.

Ungdomspool.se heter sajten som förmedlar jobb mellan ungdomar och kunder som vill ha hjälp med barnpassning, städning, fönsterputsning och annat som ligger inom ramen för hushållsnära tjänster.

Bakom initiativet finns den Valdemarsvik-baserade entreprenören Henrik Lindgren, 36, som startade sajten i juni via sitt bolag Jobba Vitt. Han är också politiskt engagerad på sin hemort.

– Som fritidspolitiker har jag sett att ungdomsarbetslösheten är ett stort problem. Jag ser det här som ett sätt ge ungdomar en fot in i arbetslivet.

Ronja Karlsson, 18, är en av ungdomarna som registrerat sig på sajten. Hon putsar fönster och städar för 100 kronor i timmen – samma summa som hon sedan kan stoppa i egen ficka. Henrik Lindgren fördelar sedan RUT-avdraget på försäkring, pensionssparande och andra sociala avgifter.

Hon började med extrajobb åt vänner och grannar, men har genom ungdomspool knutit till sig fyra kunder som hon jobbar för regelbundet, sammanlagt några dagar i veckan. Det blir 1500 till 2000 kronor i månaden. Hon planerar att arbeta tills hon gått ut gymnasiet. Då hägrar resor utomlands. Men först ska hon ta körkort.

– Jag lägger undan pengarna jag tjänar på städningen till en intensivkurs.

Planerar du att läsa vidare?

Sök utbildningar i Sverige och utomlands

Jenny Sköld

Senast uppdaterad: 14 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Unga företagare på filmgalan i Cannes

Killarna i UF-företaget Lindmarks Servering har flyt just nu. I veckan vann de SM-guld för bästa UF-företag. Idag är de i Cannes och jobbar under filmfestivalen. William Bigot Klinteberg tillsammans med de andra medlemmarna i UF-företaget, Peter Olin, Alex Lindmark och Isak Nilsson har precis landat i Cannes när AllaStudier når dem på telefon. – Ja, vi har ganska mycket runt oss just nu, och det ä ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Hallå där...Sveriges kvinna i Hongkong

Camilla Wengholm, 25  från Ekonomihögskolan i Lund som just nu befinner sig mitt i världens största casetävling fär ekonomistudenter i Hongkong. Tillsammans med Christoffer Haraldsson, Niklas Hansson och Olof Nordgren representerar hon Sverige bland 23 andra länder. Efter två kvaldagar har de precis fått reda på att de är ett av fyra lag i final. Vilka case har ni löst under tävlingen?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-19

Kontakter ger jobb i sommar

Nu är det dags att söka sommarjobb. Och tänk bredare än familj och vänner – ditt kontaktnät kan vara större än du anar. Här är flera tips på hur du kan gå tillväga. Emma Adolfi, 26, hade gamla pluggkompisar som jobbade på Skanska. Tack vare dem fick hon hjälpa till att ordna studiebesök för KTH-studenter och kom på så sätt i kontakt med Skanskas rekryterare.
Läs mer