Visa allastudier.se som: Mobil

Sommarjobba med upplevelser

Tänk dig själv som en artist där jobbet är scenen, och för att få jobbet krävs att du gör bra ifrån dig på en gruppaudition. Liza Axén, rekryteringschef för Parks and Resorts, där kända nöjesparker som Gröna Lund, Kolmården och Skara Sommarland ingår, berättar om hur de hittar sina artister.

Att sommarjobba på en nöjespark är en speciell upplevelse, som lockar många.

Miljön man jobbar i är unik, så det är en upplevelse i sig. Sedan upplever vi att det är väldigt stark sammanhållning bland personalen, man får vänner för livet, och de flesta tycker det är väldigt roligt att jobba hos oss, säger Liza Axén som ansvarar för rekryteringen till Parks and Resorts nöjesparker Gröna Lund, Kolmården, Furuvik, Skara Sommarland och Aquaria.

För att stärka gästens upplevelse vill Liza Andrén att de anställda ska se sig själva som artister.

Vi ser våra medarbetare som artister, och att det går ut på scenen och in i rampljuset när de börjar sitt arbetspass. Vi ska leverera en upplevelse för varje gäst, där alla gäster är lika viktiga. Därför kallar vi också kandidater till det vi kallar gruppaudition, där de i grupper utför olika uppgifter.

Innan man blir kallad till gruppaudition ska man göra ett nätbaserat servicetest, där man blir insatta i olika scenarier som kan uppstå i parkerna och där man anger hur man löser situationerna som uppstår. De som får en hög poäng går sedan vidare till audition.

– Vi söker personer med stort personligt engagemang, vi vill spegla vårt samhälle och därför letar vi också en mångfald bland våra potentiella kandidater. Det finns så många olika tjänster vi ska fylla och vi letar framförallt personer som älskar att ge service men vi har även många kvalificerade tjänster där vi söker personer med tidigare erfarenhet inom exempelvis restaurang, teknik eller ekonomitjänster, säger Liza Axén.

Sommarjobb i nöjesparkerna

Ansökningstid: Tjänsterna tillsätts löpande, och rekryteringen startar i januari. Sök nu!

Grundkrav:
Du måste vara minst 18 år och ha goda kunskaper i svenska, samt ha boende i närheten av den nöjespark du söker till.

Exempel på lediga tjänster: Diskare, djurvårdare, team leader, nöjesbokare, attraktionsvärd, campingreceptionist, lotterivärd, kioskbiträde.

Karriär: Många av de anställda hos Parks and Resorts utvecklas till chefer genom ”Parks and Resorts Academy”, den interna utbildningsplattformen.  Samtliga medarbetare går serviceutbildningen ”Gästen i Fokus” innan man börjar sin anställning.

Läs mer om sommarjobb:

Fakta: Sommarjobb

Guide: Jobb eller kurs i sommar?

Att tänka på inför sommarjobbet

Sommarjobba på "camp" i USA

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 25 sep 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-23

Sommarjobba på "camp" i USA

Vill du ha ett annorlunda sommarjobb där du får chans att resa i USA? Det behövs många lägerledare på "summer camps" i USA. Annika har testat två somrar i rad. Annika Eriksson bubblar av entusiasm när vi pratar om hennes somrar i USA. Två somrar har hon jobbat på "camp" i USA, det vill säga läger som aktiverar amerikanska barn och ungdomar under sommarlovet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Fler jobb att söka i sommar

Nu är det hög tid att ordna sommarjobbet. I år finns det 1400 fler jobb att söka än i fjol, enligt Arbetsförmedlingen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-11-25

Sommarjobb

Sugen på att komma ut och jobba? Behöver extra cash till kommande termin? Lägg ditt krut på att hitta ett spännande sommarjobb. Här får du all info du behöver. 

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön