Stenkoll på personalen
19 apr 2016

Stenkoll på personalen

Beata Kubica var länge nöjd med jobbet som butiksbiträde hemma i Stockholm. En kompis tipsade dock om personalvetenskap och nu blickar hon framåt på en karriär som personalchef.

­– Jag har alltid varit intresserad av psykologi och relationer mellan människor, men inte haft betygen eller ambitionen till att bli psykolog, berättar Beata.

När hon fick höra om personalvetenskap som utbildning kände hon med en gång att det var något för henne.

– Jag älskar att jobba med människor och jag tycker att interaktionen på en arbetsplats är skitspännande.

Under utbildningens gång får man först läsa introduktionskurser i bland annat sociologi och psykologi. Därefter väljer man sin egen fördjupning, vilket är ett stort plus enligt Beata.

– Man skräddarsyr ju sin utbildning så att den passar ens egna mål.

Själv hoppas hon på att så småningom kunna jobba som personalchef på ett storföretag.

– Jag gillar att ha mycket att göra, på ett stort företag är ju personalstyrkan större, alltså kommer jag ha mer att göra där.

Samir Yosufi
Senast uppdaterad: 19 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-19

Matrix på riktigt – soldater förbereder sig med hjälp av simulationer

Hur verkligt kan ett dataspel bli? Och hur likt ett dataspel kan verkligheten bli? En forskarstudent har skapat simulationer av verkligheten. Doktoranden Charlotte Sennersten disputerade 10 november vid Blekinge Tekniska Högskola med avhandlingen ”Model-based Simulation Training supporting Military Operational Processes”. I studien har hon följt officerare som ska tränas för uppdrag i Afghanista ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-18

Här presterar studenterna bäst

Kvinnor presterar bättre än män, programstudenter bättre än de som läser fristående kurser och distansstudenter presterar allra sämst. Bäst av alla studenter på att ta sina poäng är sjukgymnaststudenterna. Prestationsgraden, det vill säga i vilken utsträckning en student tar sina högskolepoäng, har sjunkit i Sverige under flera år, men har det senaste året planat ut.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-12-29

2024 års Topplista: Världens bästa Universitet avslöjade

Utforska globala universitetsrankningar för 2024. Se var Harvard, MIT och Oxford står bland världens akademiska elit.

Läs mer