16 apr 2019

Testa din framtid med ny applikation

Vet du fortfarande inte vad du ska plugga? Ett universitet har skapat en lösning till din telefon och din läsplatta.

Nu finns en ny applikation för iPhone och iPad där du kan testa vilken utbildning du ska plugga. Utbildningstestet, som är skapat av Umeå universitet, fanns tidigare bara på webben. På det här sättet vill universitetet locka fler att testa.

– Vi ser gärna att alla svenska ungdomar gör testet, även om de inte kommer att studera här i Umeå, säger John Molander, kampanjansvarig vid Umeå universitet.

I testet får du ange vilka kunskaper du har i svenska och engelska, och vilka områden du gillar. Frågorna handlar exempelvis om ledarskap, politik, idrott, vård och teknik. Till sist får du ett förslag på vad som skulle kunna passa dig.

Lärosätet har under hösten besökt flera mässor och visat upp applikationen. Genom att överföra utbildningstestet till smarta telefoner vill Umeå universitet visa att man ligger långt framme när det gäller att använda ny teknik.

Applikationen når du via denna länk.

Tips: Utbildningar

Svenska

Engelska

Ledarskap

Politik

Idrott

Vård

Teknik

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-21

Mäklare – senaste trendutbildningen

Mäklarutbildning är populärt. Vid senaste antagningen hade man tre förstahandssökningar per plats – bara vid utbildningen i Luleå. En som hakat på trenden är Tomas Johansson, 23. För två och ett halvt år sedan började han på fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan Väst i Trollhättan. – Utbildningen har varit bra mestadels. Givetvis har det varit kurser man gillar mer än andra.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Mer lönsamt att studera för kvinnor

Högskoleutbildning blir allt mindre lönsamt. Vissa utbildningar är till och med olönsamma. Lista: Utbildningarna som lönar sig – och inte gör det. Under 2000-talet har det blivit allt mindre lönsamt att studera på högskola. Det visar en ny rapportbok från Saco och SNS Förlag där man jämför livslöner, det vill säga personers totala nettoinkomster under hela livet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-18

5 vanliga frågor om högskoleprovet

Får alla skriva högskoleprovet och kan alla se mitt resultat? Här är svar på några vanliga frågor om högskoleprovet. 

Läs mer