Visa allastudier.se som: Mobil

Toppstudenter vill bli konsulter

Bland Sveriges främsta ekonomi- och teknikstudenter är managementkonsultfirmorna de mest attraktiva arbetsgivarna. Även bland juridikstudenterna rankas konsult- och rådgivningsyrket högst, där landets stora affärsjuridiska advokatbyråer hamnar i toppen.

Talangförsörjningsföretaget Nova genomför varje år en undersökning bland sina medlemmar i nätverket Nova 100, där Sveriges främsta studenter rangordnar de mest attraktiva företagen.

Managementkonsultfirmorna McKinsey & Company, The Boston Consulting Group och Bain & Company fortsätter toppa listan över de mest attraktiva arbetsgivarna för både ekonomi- och teknikstudenter. Med på listan finns även Accenture och Connecta.

– Konsultbolagen är duktiga på att skapa bra och tydliga karriärvägar för sina anställda och visa upp möjligheterna som finns för nyutexaminerade. Det kan andra bolag dra lärdom av, säger Hanna Jüllig, ansvarig för Nova-nätverket.

– Att tydliggöra kompetensutveckling och karriärsteg för sina anställda kommer vara en avgörande faktor för att attrahera och behålla rätt medarbetare i framtiden, fortsätter Hanna Jüllig.

78 procent av medlemmarna i Nova 100 vill börja sin karriär inom management- och strategikonsulting.

– Valet att bli managementkonsult anses av många som ett ’icke-val’ där studenten fortsatt har många karriärvägar öppna och inte specialiserar sig i en linjebefattning för tidigt, säger Hanna Jüllig.
 

Populäraste arbetsgivarna

Ekonomi
1. McKinsey & Company
2. The Boston Consulting Group
3. Bain & Company
4. Hennes & Mauritz
5. Google
6. Goldman Sachs
7. Arla Foods
8. J P. Morgan
9. Accenture
10. Spotify

Teknik
1. The Boston Consulting Group
2. McKinsey & Company
3. Bain & Company
4. Google
5. Accenture
6. Spotify
7. Ericsson
8. ABB
9. Connecta
10. Procter & Gamble

Juridik
1. Mannheimer Swartling
2. Lindahl
3. Roschier Advokatbyrå
4. Vinge
5. Domstolsväsendet (Notarietjänstgöring)
6. Domstolsväsendet (Domare)
7. Utrikesdepartementet
8. Google
9. Åklagarmyndigheten
10. Hennes & Mauritz

Hitta utbildningen

Sök bland juristutbildningar i AllaStudiers sök

Sök ekonomiutbildningar i AllaStudiers sök

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 mar 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2012-04-23

Hallå där...Sveriges kvinna i Hongkong

Camilla Wengholm, 25  från Ekonomihögskolan i Lund som just nu befinner sig mitt i världens största casetävling fär ekonomistudenter i Hongkong. Tillsammans med Christoffer Haraldsson, Niklas Hansson och Olof Nordgren representerar hon Sverige bland 23 andra länder. Efter två kvaldagar har de precis fått reda på att de är ett av fyra lag i final. Vilka case har ni löst under tävlingen?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-03-11

Mingla rätt på jobbdagarna

Arbetsmarknadsdagen är här och det är äntligen dags att träffa potentiella arbetsgivare. Men hur gör man för att få ut mest av dagen och göra ett avtryck? Vi träffar två experter som tipsar.  Sofia Nordström, Coordinator student relations på Deloitte besöker ofta arbetsmarknadsdagar för att träffa studenter.  Hon tycker att man ska tänka på en arbetsmarknadsdag som ett mingeltillfälle och i ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-21

Jobben unga helst vill ha

Restaurang- och hotelljobb, försäljare och lagerarbetare. Unga väljer ofta jobb med hög personalomsättning och möjlighet att arbeta deltid för att kunna plugga samtidigt. Restaurangbiträde, försäljare och lagerarbetare. De jobb som unga väljer är sådana som har stor omsättning på personalen. Det gör att det finns många öppningar och ingångar för dem som vill in på arbetsmarknaden.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön