16 mar 2016

Toppstudenter vill bli konsulter

Bland Sveriges främsta ekonomi- och teknikstudenter är managementkonsultfirmorna de mest attraktiva arbetsgivarna. Även bland juridikstudenterna rankas konsult- och rådgivningsyrket högst, där landets stora affärsjuridiska advokatbyråer hamnar i toppen.

Talangförsörjningsföretaget Nova genomför varje år en undersökning bland sina medlemmar i nätverket Nova 100, där Sveriges främsta studenter rangordnar de mest attraktiva företagen.

Managementkonsultfirmorna McKinsey & Company, The Boston Consulting Group och Bain & Company fortsätter toppa listan över de mest attraktiva arbetsgivarna för både ekonomi- och teknikstudenter. Med på listan finns även Accenture och Connecta.

– Konsultbolagen är duktiga på att skapa bra och tydliga karriärvägar för sina anställda och visa upp möjligheterna som finns för nyutexaminerade. Det kan andra bolag dra lärdom av, säger Hanna Jüllig, ansvarig för Nova-nätverket.

– Att tydliggöra kompetensutveckling och karriärsteg för sina anställda kommer vara en avgörande faktor för att attrahera och behålla rätt medarbetare i framtiden, fortsätter Hanna Jüllig.

78 procent av medlemmarna i Nova 100 vill börja sin karriär inom management- och strategikonsulting.

– Valet att bli managementkonsult anses av många som ett ’icke-val’ där studenten fortsatt har många karriärvägar öppna och inte specialiserar sig i en linjebefattning för tidigt, säger Hanna Jüllig.
 

Populäraste arbetsgivarna

Ekonomi
1. McKinsey & Company
2. The Boston Consulting Group
3. Bain & Company
4. Hennes & Mauritz
5. Google
6. Goldman Sachs
7. Arla Foods
8. J P. Morgan
9. Accenture
10. Spotify

Teknik
1. The Boston Consulting Group
2. McKinsey & Company
3. Bain & Company
4. Google
5. Accenture
6. Spotify
7. Ericsson
8. ABB
9. Connecta
10. Procter & Gamble

Juridik
1. Mannheimer Swartling
2. Lindahl
3. Roschier Advokatbyrå
4. Vinge
5. Domstolsväsendet (Notarietjänstgöring)
6. Domstolsväsendet (Domare)
7. Utrikesdepartementet
8. Google
9. Åklagarmyndigheten
10. Hennes & Mauritz

Hitta utbildningen

Sök bland juristutbildningar i AllaStudiers sök

Sök ekonomiutbildningar i AllaStudiers sök

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 mar 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Livsnjuteri och designstudier i Paris

Sara Reinholtz, 24, från Stockholm pluggar design i Frankrike. Här berättar hon själv om hetsiga föreläsningar och smarriga crêpes. Vanligtvis läser jag kandidatprogrammet i textil på Konstfack i Stockholm. Konstfack har utbytesavtal med skolor i andra länder så därför tog jag chansen att plugga på en skola utomlands. Jag var från början intresserad av att åka till Indien men deras terminer passa ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-12-17

Fira alternativt på Uplands

Utbytesstudenter, barnfamiljer, äldre, hemlösa, eller helt enkelt de som vill uppleva en annorlunda jul. Alla är välkomna när Uplands Nation alternativa julfirande slår upp dörrarna klockan tolv på julafton. Joel Teran, 27 är en student med många järn i elden just nu. Samtidigt som han pluggar sista terminen på juristprogrammet i Uppsala organiserar han Uplands nations traditionsenliga alternativ ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

"Varför ska en ingenjör sitta i kassan på ICA?"

Varför ska en ingenjör sitta i kassan på ICA? Den frågan ställde sig Niels Paarup-Petersen för några år sedan och har sedan dess jobbat aktivt med att få företag att anställa studentmedarbetare. Studentmedarbetare är en student som jobbar under sin utbildning, med relevanta jobb för sin utbildning. – Jag startade Studentmedarbetare.nu 2011 för att skapa en mötesplats för studenter som vill jobba o ...
Läs mer