11 okt 2021

Utbilda dig till 8000 jobb

Gillar du trä och möbler? De närmsta åren kommer det att finnas tusentals jobb i bland annat Västra Götaland och Skåne.

Trä- och möbelindustrin behöver nyrekrytera omkring 8 000 personer fram till och med 2015, enligt en undersökning som branschorganisationen TMF låtit göra. Störst är rekryteringsbehovet i Västra Götaland, Västerbotten, Småland och Skåne.

"Behovet av nya medarbetare är delvis kopplat till pensionsavgångar men det främsta skälet till nyanställningarna är ökad efterfrågan", skriver TMF i ett pressmeddelande.

Länkar: Utbildningar

Möbeldesign

Trätekniker

Snickeri

Träindustri

Industridesign

TT / AllaStudier

Senast uppdaterad: 11 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Så väljer du rätt gymnasieutbildning

Valet till gymnasiet är ett av livets viktigaste val.  Nyckeln är att få struktur på sina tankar. Vi hjälper dig. –  Det är viktigt att få struktur på sina tankar och att  ta sig ordentligt med tid för att tänka igenom sitt gymnasieval. Två bitar ska man ha koll på, den inre när man tittar på sig själv, sina intressen och färdigheter och den yttre när man tittar på olika utbildning ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Sveriges jobbigaste evenemang

Går det att tävla i vård och omsorg, måleri och telekommunikation? På Yrkes-SM 30 maj till 1 juni kan man bevittna att det är möjligt. Madicken Blomqvist förbereder sig för tävlingen genom att räkna formler, programmera maskinen och mäta in instrument. – Det gäller att kunna tänka stort och strategiskt, det är många faktorer som påverkar och körordningen för verktygen är viktig, det gäller att skr ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-19

Urban gardener – en het nyhet

Stadsodling är hett och det speglas även i listan över nya yh-utbildningar. Nu kan du utbilda dig till "Urban Gardener".

Läs mer