16 apr 2019

Utbildningarna som förgyller ditt CV

Examen är klar och snart kommer företagen att slåss om dig. Eller är det du som får jaga dem? Vi lät Anki Udd, ledarskapskonsult på Ledarna, och Anna Berglund, kandidat- och CV-ansvarig på Poolia, ge sina bästa tips på hur du får din utbildning att sticka ut i mängden.

1) Arbetsgivaren ska inte behöva leta genom ditt CV efter ”godbitarna”. Tänk på vem som ska läsa ditt CV. Lyft upp de viktigaste delarna av din utbildning.

2) Ha inte med för mycket – hellre för lite än för mycket.

3) Man kan bli ivrig att räkna upp allt man har läst. Fråga dig om det är relevant. Stärker det mig inför arbetsgivaren att ha med det här?

4) Ta inte med alla eventuella småkurser.

5) Vilka utbildningar som är bäst beror på jobbet. Anpassa ditt CV!

6) Ta examen inom rimlig tid. Har en person pluggat i tolv år så är det inte bra.

7) Komplettera din examen med en extrakurs inom det du vill jobba med. Du kan till exempel komplettera med språk eller IT.

Annas tips på efterfrågade utbildningar:Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2013-04-29

Toppstudenter blir lärare

Teach for Sweden är projektet där toppstudenter från landets universitet får möjlighet att utbilda sig till lärare och jobba på speciellt utsatta skolor. Nu söker man ledartalanger som vill göra skillnad. Fram till 2020 finns ett behov att rekrytera 50 000 behöriga lärare och inom ämnena Matematik, NO och Teknik är bristen på behöriga lärare akut redan i dag.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Störst konkurrens till psykolog och veterinär

Fler sökande men färre antagna. Civilingenjörsutbildningen ökar mycket i popularitet men allra högst konkurrens om platserna är det på psykolog- och veterinärutbildningen. Det visar en ny rapport om antagningen till högskolan ht 2013. Inför hösten 2013 sökte 134 000 personer, utan tidigare högskolestudier, till utbildningar vid universitet och högskolor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-19

Feminist får sexköpares pengar

Onsdagen 25 maj delade studentkåren ut ett speciellt pris ut vid Uppsala universitet.

Läs mer