16 apr 2019

"Zombies är som en naturkatastrof"

I februari startar kursen ”Att överleva en zombiekatastrof” på Norra Stor Stockholms ABF. Redan innan kurskatalogen kommit ut har 35 personer anmält sig. Kursen utgår från hur vi kan lära oss mer om verkligheten genom zombieböcker och zombiefilm.

Vad kan vi lära oss av zombies?

– Zombies kan vi kanske inte lära oss så mycket av men litteraturen och filmerna. Man kan lära sig om hur isolerade människor kämpar mot omvärlden. Zombies är som en naturkatastrof. Du kan ju resonera med en vampyr men det är inget resonabelt med en zombie, säger kursledare Herman Geijer.

Vilken typ av zombies fokuserar ni på?

– Det är mest de långsamma. Men det skulle ju vara katastrofalt om man inte var förberedd på en springande zombie, som i 28 dagar senare. Man kan i och för sig diskutera om det är en zombiefilm... En långsam zombie som vaggar fram är komisk. Men det är inget komiskt med en zombie som kommer springande mot dig.

Vad ska jag tänka på om jag blir attackerad av zombies?

– Ta dig därifrån och lämna storstäderna. Som vapen skulle jag rekommendera en kofot eller något annat man har hemma. I TV-spel ska man ofta skjuta zombies. Jag tror inte att det är rätt väg, säger Herman.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Prins Daniel köpte sig förbi kön till Karolinska – nu anmäls utbildningen

0.1 på högskoleprovet räckte inte för att nå utbildningen i fysiologi. Då kom skattebetalarnas pengar väl till pass. Prins Daniel studerar fysiologi vid Karolinska Institutet. Men prinsens betyg och resultat på högskoleprovet var inte tillräckliga för att komma in på utbildningen. Då har hovet beställt en så kallad uppdragsutbildning, som kostar skattebetalarna 200 000 kronor via det kungliga apa ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Nu vill vi jobba med skönhet

Industrin för att förbättra sig blir bara större. Det märks inte minst på Nyföretagarcentrum vars siffror visar att år 2004 startades 14 nya företag med inriktning på skönhetsvård – 2010 var siffran 167. Det visar siffror som SVT tagit fram inför starten av tv-programmet ”Skönhetsbubblan”. – Det är en allmän trend med efterfrågan på att lägga mer och mer pengar och värde på sin kropp, sitt utseend ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-02-03

Här lär du dig att bli modell

Är du intresserad av att jobba som modell? Här lär du dig allt om modell yrket, hur det fungerar och vad en modell har för lön.

Läs mer