Statistikutbildningar

Har du en analytisk ådra och ett intresse för siffror? Vill du kunna backa upp förändringar och beteenden med hjälp av data? Då ska du kika närmare på våra statistikutbildningar!
Visar 1-20 av 211 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 211 träffar
1
2
3
4
...
11

Människor runt dator som engagerat tittar på siffror

I ett ständigt växande digitalt samhälle är det otroligt viktigt att kunna mäta resultat genom olika parametrar. Beslut som företag tar världen över är sällan baserade på magkänsla, utan snarare på noga beräknad statistik så man faktiskt vet på vilken grund man tar besluten. En statistikutbildning kan leda till en mängd olika vägar i karriären, och efterfrågan av statistiker är stor!

En statistikutbildning passar dig som är analytisk, problemlösare och har ett genuint intresse för siffror. En statistiker hanterar ofta stora informationsmängder och bearbetar data som kan vara avgörande för företag, och hur beslut fattas. Det är även viktigt att kunna bearbeta den data som tas fram, för att kunna paketera och presentera på tydligt och lättförståeligt sätt till ledningsgrupp, eller till olika delar av en organisation.

Vad kan en statistikutbildning leda till?

Som statistiker kan du arbeta i en mängd olika roller. Några exempel på yrken är:

  • Matematiker
  • Omvärldsanalytiker
  • Analytisk kommunikatör
  • Affärsanalytiker
  • Statsvetare
  • Epidemiolog
  • Finansiell rådgivare

Som statistiker kan du stöta på många komplexa beräkningar med tusentals variabler att ta hänsyn till - oavsett om du analyserar trafik till en hemsida eller en banks finansiella likviditetsrisk. Fördelen med en statistikutbildning är att du utifrån intresse kan välja en bransch eller område som intresserar just dig. Kanske har du en bakgrund inom media och kommunikation eller ekonomi, men vill få specialkompetens inom statistik. Läkemedelsföretag, banker, myndigheter och andra organisationer har konstant behov av prognoser, utvärderingar, opinionsundersökningar etc. som behöver backas upp av relevant data. Det är då du som läst en statistikutbildning kommer in i bilden!

Hur går jag tillväga om jag vill läsa en statistikutbildning?

Vill du läsa enstaka kurser för att få spetskompetens inom statistik kan du göra det. Det finns även möjligheter till att läsa såväl kandidat- som magister- och masterexamen, och oavsett utbildningsnivå kan du välja olika inriktningar. Några exempel på dessa är matematik, nationell ekonomi, internationell ekonomi, geovetenskap och logistik för att nämna några. På Allastudier.se kan du lämna en intresseanmälan hos någon skola du tycker verkar intressant och vill veta mer om. Är du intresserad av att läsa en utbildning inom Finans / Analys / Kredit kan du kolla in dessa nedan.

Till utbildningar inom Finans / Analys / Kredit

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv