Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Statistik

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Statistik

Medellönen är 26 000kr, men folk i allmänhet tjänar mindre. De flesta människor har fler än genomsnittsantalet fötter. Att knäcka myten om medelvärden är en del av denna introduktionskurs i statistik. Du kanske inte tänker bli statistiker (synd, för det finns en stor efterfrågan) men många inser nu att ett statistiskt tänkande och förståelse för statistiska koncept är väsentliga färdigheter inom alla akademiska ämnen liksom för ett livslångt lärande. SPSS, deskriptiv statistik, sannolikhetsteori och statistisk inferens ingår i kursen. Fortsättningskurser är undersökningsmetodik och ekonometri.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Karlstad
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt antingen - områdesbehörighet A4 (Matematik 3b eller 3c, Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2) med undantag för Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2 eller- områdesbehörighet 4 (Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A) med undantag för Engelska B och Samhällskunskap A.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights