Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Systemutvecklare utbildning

Vill du jobba med att programmera och utveckla data/IT-system? Då är en systemutvecklare utbildning något för dig. Var med och bygg vår digitala framtid och utmana din inre problemlösare. Hitta utbildningen för dig här nedanför!
Visar 1-20 av 41 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 41 träffar

Studera en systemutvecklare utbildning – och bli en del av vår digitala framtid

När du arbetar som systemutvecklare har du en viktig roll när nya IT-system utvecklas eller äldre förbättras. Din primära arbetsuppgift är att programmera, men yrket innehåller mycket mer än så! Du kommer arbeta med hela utvecklingsprocessen av olika IT-system, från att komma med idéer för nya system till att programmera, designa och testa. Dina arbetsuppgifter kommer att utmana dig på många olika plan – är du öppen för utmaningen?

Utbilda dig till systemutvecklare

En vanlig uppfattning är att du behöver studera på högskola eller universitet för att bli systemutvecklare, men det finns flera vägar dit. Utbildningar till systemutvecklare finns tillgängliga på högskola och universitet, men även på yrkeshögskola och folkhögskola. Där kan du studera en YH-utbildning för att förbereda dig inför att bli systemutvecklare. 

När du väljer att studera till systemutvecklare finns det flera inriktningar att välja mellan. En systemutvecklare kan arbeta med många olika programmeringsspråk och oftast finns det specifika utbildningar för de olika språken. Det innebär att du själv kan välja att inrikta dig mot det programmeringsspråk du är intresserad av.

Studera en systemutvecklare utbildning på distans

Vill du kombinera din studietid med jobb eller känner att du inte vill behöva flytta, då finns möjligheten att utbilda dig till systemutvecklare på distans. Eftersom en stor del av de arbetsuppgifter en systemutvecklare utför görs med hjälp av en dator är systemutvecklare en perfekt utbildning att studera på distans. 

Vad kan du förvänta dig av en karriär inom systemutveckling?

Om du väljer att utbilda dig inom systemutveckling kan du förvänta dig en karriär där du får testa på olika arbetsuppgifter och utmana dig själv. Som tidigare nämnt får en systemutvecklare följa med under hela processen kring att skapa system till skillnad från exempelvis en designer. Under processen kommer det att uppstå problem som du tillsammans med ditt team arbetar med att lösa. Om du är en kreativ och lösningsorienterad person kommer ett yrke som systemutvecklare passa dig som handen i handsken.

Vad tjänar en systemutvecklare och hur ser arbetsmarknaden ut?

Vi lever i en tid där den digitala utvecklingen skjuter i höjden vilket påverkar oss som privatpersoner men även systemutvecklare i stort. Behovet av nya systemutvecklare ökar tillsammans med denna utveckling och Arbetsförmedlingen bedömer att konkurrensen om arbeten inom yrket är låg. Vid en blick ut över framtiden ser prognosen även där positiv ut och jobbmöjligheterna förväntas öka ytterligare.

Vad tjänar en systemutvecklare?

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv