Systemutvecklare inriktning .NET

NBI - Handelsakademin
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2024-08-26 - Göteborg

Systemutvecklare inriktning .NET

Vill du designa och utveckla framtidens IT-system? Då är yrkesrollen Systemutvecklare och utbildningen Systemutvecklare - objektorienterad systemutveckling rätt för dig. Som Systemutvecklare skapar, underhåller och förbättrar du system utifrån användarens krav och förväntningar.

Som systemutvecklare är du en nyckelperson vid utveckling och förändring av IT-system. Du deltar genom hela utvecklingsprocessen – från analys och design till programmering, test och dokumentation. Utbildningen ger dig inte bara tekniska färdigheter utan också insikter om säkerhet, kravhantering och kundförståelse, vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Du kommer att vara en avgörande kraft i skapandet och utvecklingen av innovativa IT-lösningar, och din förmåga att se helheten och samarbeta med olika intressenter kommer att forma din nya framtid inom systemutveckling.

Din expertis ligger i att skapa och förbättra IT-system genom att använda olika programmeringsspråk. Genom noggrann analys och design ser du till att systemet uppfyller användarnas krav och förväntningar. Ditt arbete innefattar inte bara att skriva kod utan också att genomföra omfattande tester för att säkerställa systemets kvalitet och funktionalitet.

Din förmåga att samarbeta med andra utvecklare, projektledare och användare är avgörande och du spelar en nyckelroll i att dokumentera och förklara systemets struktur.

Yrkesroller efter utbildningen

 • Systemutvecklare
 • Systemarkitekt
 • IT-projektledare
 • Mjukvaruutvecklare
 • Databasutvecklare/administratör


Dina möjligheter till jobb

Behovet av IT- och digital kompetens sträcker sig över flera områden, från detaljhandel till verkstads- och fordonsindustrin, i takt med att arbetsliv och myndigheter genomgår omfattande digitala transformationer. Marknadsundersökningar från olika aktörer, inklusive IT & Telekomföretagen och Transportindustrin, tyder på att kompetensbristen inom IT är ett av de största tillväxthindren i Sverige. Flera prognoser pekar på en kraftigt växande ökning av behovet av systemutvecklare vilket skapar gynnsamma möjligheter för dem med rätt kompetens.

Det stora behovet av utbildade Systemutvecklare ger dig goda möjligheter till jobb

Läs mer om arbetsmarknadens behov på nbi-handelsakademin.se.

Värdefull praktik på företag (LiA):

Genom dina praktikperioder (9 v+14 v) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Du kan göra din LiA på vilken ort du vill, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en engagerad handledare som vet vad det innebär. Din utbildningsledare kommer att ha kontakt med handledaren i företaget och gör vanligtvis ett besök på ditt LiA-företag.

Under lärande i arbete (LIA) följer du de arbetstider som gäller på praktikföretaget.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

Kursinnehåll:

 • Introduktion till systemutveckling - 10 poäng
 • Introduktion till objektorientering - 10 poäng
 • Objektorienterad programmering, grundläggande - 60 poäng
 • Objektorienterad analys - 15 poäng
 • Objektorienterad design - 15 poäng
 • Databaser - 30 poäng
 • LiA 1 - 45 poäng
 • Agil projektledning - 10 poäng
 • Webbapplikationer - 60 poäng
 • Objektorienterad programmering, avancerad - 60 poäng
 • LiA 2 - 70 poäng
 • Examensarbete - 15 poäng

Studieform och upplägg:

Med målsättningen att du som studerande ska vara väl rustad för kommande arbetsliv och uppleva din studietid som intressant, rolig och inspirerande, arbetar vi utifrån en gemensam pedagogik och format. I undervisningen blandar vi nätbaserat lärande med lärande i klassrum och lärande i arbete. Detta är en schemalagd heltidstubildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna. 

Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se

Förkunskaper

Förkunskaper

Gymnasieexamen samt

 • lägst betyg E i matematik 2/B 
 • programmering 1/A eller motsvarande kunskaper

Saknar du behörighet?

Om du inte har ett betyg i Programmering 1 men tror att du har grundläggande kunskaper i ämnet, kan vi erbjuda dig att antingen läsa en kurs förberedande kurs för att bekräfta din behörighet.

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen, 400 Yh-poäng

NBI - Handelsakademin

NBI /Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor och har anordnat YH/KY – utbildningar sedan starten 1996. Vi erbjuder utbildningar inom IT & Tech, Inköp & Logistik, Ekonomi & Juridik samt till Ingenjör. Vårt starka nätverk med näringslivet  och lång erfarenhet...


Läs mer om NBI - Handelsakademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Systemutvecklare inriktning .NET
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

NBI - Handelsakademin

Recensioner

Det finns inga recensioner för Systemutvecklare inriktning .NET

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Systemutvecklare inriktning .NET från NBI - Handelsakademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön