Utbildning inom personal, arbetsmiljö och HR

Vill du arbeta med företagets viktigaste resurs - personalen? Om du älskar att ha kontakt med människor, har förmåga att se rätt potential hos andra och tycker om att se personer i din omgivning utvecklas är kanske en utbildning inom personal och HR något för dig!
Visar 1-20 av 278 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 278 träffar
1
2
3
4
...
14

Personalutbildning

Som utbildad personalvetare har du en stor potentiell arbetsmarknad. Du kan söka dig till offentlig verksamhet som kommuner och andra myndigheter, HR-avdelningen på privata företag eller till rekryteringsföretag, eller andra närliggande områden. Just rekryteringsbranschen har växt mycket det senaste decenniet och antalet rekryteringsbyråer är många, vilket innebär många jobbmöjligheter redan som student då du kan extrajobba som researcher eller rekryteringsassistent.

Som personalvetare kan arbetsuppgifter skilja sig en hel del mellan olika arbetsplatser. I rollen som HR-generalist (HR=human resources) arbetar du ofta brett med personalfrågor på arbetsplatsen. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är att agera chefsstöd i personalärenden och arbetsrätt, jobba med arbetsmiljöarbete och kompetensförsörjning samt vara delaktig vid rekrytering och bemanning.

Vanliga yrken efter erlagd examen kan vara:

HR-assistent
HR-konsult
HR-generalist/specialist
Arbetsmiljösekreterare
Rekryteringsassistent
Researche
Rekryterare
Talent manager
Employer branding specialist

Läs många intressanta kurser

Eftersom personalvetare ofta har ett finger med i många olika delar av verksamheten på företag behöver de en bred utbildning som täcker in flera kunskapsområden. På de flesta lärosäten består utbildningen av sociologi, psykologi, pedagogik, arbetsrätt och företagsekonomi. Vissa utbildningar inkluderar en praktikperiod i läroplanen, men långt ifrån alla. 

Det finns både längre utbildningar och kortare kurser att läsa inom områden personal. Du kan välja att läsa ett program på universitet och få en kandidatexamen, utbildningar för specifika roller inom HR på YH-skolor och andra privata institut, eller läsa enskilda kurser på högskolor och folkhögskolor. I träfflistan ovan hittar du massor av utbildningar inom personal och arbetsmiljö.

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv