HR-utbildningar

Företag är ständigt i rörelse - inte minst när det kommer till bemanning,  rekrytering och andra personalfrågor. Vill du vara med och hjälpa företag att hitta rätt personer? Då ska du gå en HR-utbildning!
Visar 1-14 av 14 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-14 av 14 träffar

Personer i mötesrum förhandlar och skakar hand över ett bord

Bland såväl stora som små företag finns personalomsättning och det rör på sig hela tiden. Nya personer ansöker till utannonserade jobb, andra säger upp sig och vissa fall behöver företag leta upp rätt kandidater för lediga tjänster. Rekrytering pågår med andra ord i stort och smått och HR-avdelningen är avgörande för processen och relationsskapandet mellan arbetssökande och arbetstagare. För dig som vill arbeta med bemanning och olika personalfrågor är en HR-utbildning perfekt!

Vad får du lära dig på en HR-utbildning?

Under en HR-utbildning får du lära dig hur du jobbar med alla olika typer av personalfrågor som kan uppstå. Du lär dig att rekrytera, utveckla, behålla och avveckla personal samt får en inblick och förståelse för vilket ansvar arbetsgivaren har gällande arbetsrätt, arbetsmiljö och administration. Du får även kunskaper inom kommunikation och ledarskap.

Olika typer av HR-utbildningar

Du kan studera en HR-utbildning på yrkeshögskola, universitet, högskola och hos en privat yrkesutbildare. Utbildningarnas längs skiljer sig åt, du kan till exempel läsa ett treårigt kandidatprogram inom HR på universitet och högskola eller en kortare yrkesutbildning där du erhåller ett certifikat.

Studera en HR-utbildning på distans

Om du föredrar ett mer flexibelt studiesätt så kan du studera din HR-utbildning på distans! Det finns flera olika utbildningar att välja på och upplägget kan variera. När du studerar en HR-utbildning på distans använder du oftast en digital lärplattform som verktyg. Du behöver då tillgång till en dator med bra internetuppkoppling.

Efter att du gått en HR-utbildning

Efter att du gått en HR-utbildning kan du jobba på ett privat företag, kommunalt eller statligt men även som konsult eller på ett bemanningsföretag. Ofta jobbar du på en HR-avdelning där arbetsuppgifterna kan skilja sig åt beroende på vilken roll du har. När du arbetar på en HR-avdelning kan du till exempel jobba med arbetsuppgifter som rekrytering, administration och intern kommunikation med anställda.

Exempel på olika roller inom HR:

  • Rekryterare
  • HR-koordinator
  • Rekryteringskonsult
  • HR-specialist

De olika rollerna skiljer sig åt från varandra en del, men gemensamt med de olika yrkena är att du kommer att arbeta tillsammans med många andra människor och du kommer ta en del beslut på hög nivå. För dig som gillar utmaningar är en utbildning inom rekrytering garanterat något för dig!

Är du intresserad av HR och vill titta närmare på utbildningar inom Personal / Arbetsmiljö / HR? Då ska du kolla in våra utbildningar nedan!

Till utbildningar inom Personal / Arbetsmiljö / HR

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv