Visa allastudier.se som: Mobil
Visar 1-17 av 17 träffar
 

Personer i mötesrum förhandlar och skakar hand över ett bord

Bland såväl stora som små företag finns personalomsättning och det rör på sig hela tiden. Nya personer ansöker till utannonserade jobb, andra säger upp sig och vissa fall behöver företag leta upp rätt kandidater för lediga tjänster. Rekrytering pågår med andra ord i stort och smått och en rekryterare är avgörande för processen och relationsskapandet mellan arbetssökande och arbetstagare, och organisation. För dig som vill arbeta med bemanning och människor är en utbildning inom rekrytering helt rätt väg att gå!

Vad gör en person som jobbar med rekrytering?

Som rekryterare arbetar du med rekrytering och bemanningsfrågor och du hjälper organisation att hitta rätt kandidater för lediga tjänster. Tjänsterna varierar beroende på uppdrag vilket medför att själva arbetsgången kan variera, och du som person måste kunna vara flexibel till varierande arbetsdagar. Dessutom ska du ha ett intresse för kommunikation, ha en god personkännedom och ett intresse för att skapa och bibehålla relationer. Har du en utbildning inom HR eller något form av personalvetarprogram kan det vara meriterande!

Du kan välja att jobba med rekrytering för ett företag, eller som rekryteringskonsult. För det sistnämnda kan du komma att arbeta med flera olika företag och hjälpa till i rekryteringsprocessen. Då sköter du kontakten och är länken mellan de arbetssökande och företagen som ska anställa.

Exempel på olika yrken du kan jobba inom rekrytering är:

  • Rekryterare
  • HR-koordinator
  • Rekryteringskonsult
  • Konsultchef
  • Affärsområdeschef
  • Researcher
  • Säljledare
  • HR-specialist

De olika yrkena skiljer sig åt från varandra en hel del, men gemensamt med de olika yrkena är att du kommer att arbeta tillsammans med många andra människor och du kommer ta en del beslut på hög nivå. För dig som gillar utmaningar är en utbildning inom rekrytering garanterat något för dig!

Hur ser framtidsutsikterna ut?

En utbildning inom rekrytering ger dig stora karriärmöjligheter beroende på vad du vill arbeta med i framtiden. Du kan välja att arbeta inom områden som HR eller sälj för att nämna några och behovet av kompetens inom rekryteringsbranschen växer så det knakar! Framtagning av rätt kandidater är något fler och fler företag fokuserar på, då det länge har funnits många gammaldags metoder för hur bemanningsprocessen ska skötas. Därför är efterfrågan idag stor, och framtidsutsikterna goda! Du kan bland annat välja att läsa en utbildning på komvux eller läsa en yrkesutbildning.

Är du intresserad av HR och vill titta närmare på utbildningar inom Personal / Arbetsmiljö / HR? Då ska du kolla in våra utbildningar nedan!

Till utbildningar inom Personal / Arbetsmiljö / HR

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv