Yrkesfunktioner på restaurang
23 apr 2007
Fråga:
Hejsan !
Har hållit på att titta på olika yrken inom, främst restaurang och det kan varaq lite svårt att få grepp om dessa, i synnerhet, när man bor på en mindre ort, som inte har några större och exklusivare restauranger.
Min fråga gäller: Hovmästare och sommelier, hur går det till, när dessa två kategorier finns på samma restaurang ? Är det först hovmästaren som
visar till bords och presenterar matsedeln, varefter
sommeliern föreslår vin ?
Är det i själva verket så, att sommeliern håller på att
ersätta hovmästaren ?
vore tacksam om någon restaurangkunnig, vägledare eller annan, kunde hjälpa mig
Mvh
Bernt Ortner
matintresserad vägledare
Svar:
24 apr 2007
Jobb & Lön
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.