Visa allastudier.se som: Mobil

Certifierad Ungdomskonsulent

Academy Online
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Valfri studietakt men om heltid ca 10 veckor
Heltid/Deltid
12 500 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: När du vill - Distans

Certifierad Ungdomskonsulent

Om du gillar att arbeta tillsammans med människor, med barn och ungdomar, kan vår utbildning till ungdomskonsulent passa dig. Det handlar om att ha en välutvecklad kommunikationsförmåga, vara en god lyssnare och en professionell hjälpare.

Arbetet är mångsidigt och varierande. Det handlar om att uppmuntra och tillvarata barns och ungdomars berättelser och information om sina liv. Ungdomskonsulenten behöver ha kunskap och kompetens inom kommunikativa förhållningssätt i socialt arbete med ungdomar och med personer i ungdomarnas omgivning.

Ungdomskonsulenten skall även kunna behärska ämnen som etnicitet, klass och könsperspektiv inom socialt arbete. Det gäller även kunskap och kompetens vid kommunikationen med föräldrar och vårdnadshavare. Även personal i skolorna, som lärare, studierektorer, rektorer, skolsköterskor och skolkuratorer.

Som ungdomskonsulent kan du gå ut och beskriva centrala aspekter inom socialt arbete med ungdomar och vuxna, och ha kunskap om psykologiska och sociologiska perspektiv i ungdomars identitet och utveckling. En ungdomskonsulent måste känna igen skydds- och riskfaktorer i barns, ungdomars och unga vuxnas vardag. Ungdomskonsulenten skall kunna bygga upp sitt arbete på teorier och metoder, som är relevanta inom pedagogiskt arbete.

När du genomfört din utbildning hos oss kommer du att ha goda kunskaper om ungdomskonsulentens arbete och forskningsfält. Det salutogena ledarskapet, dvs. att vidmakthålla och skapa god fysisk och psykisk hälsa, är en viktig och avgörande del för ungdomskonsulentens arbete.

En utbildad ungdomskonsulent är inte avgränsad till sitt verksamhetsfält utan söker hela tiden nya kunskaper både på det egna och andra angränsande arbetsfält.

En av färdigheterna en examinerad ungdomskonsulent ska besitta är en god organisationsförmåga. I en sådan ingår vilket att man kan planera, utföra, utvärdera och vidareutveckla givna uppdrag. Den utexaminerade ungdomskonsulenten ska kunna upptäcka behov hos de man arbetar med och anpassa sin verksamhet till målgruppen. Ungdomskonsulenten ska kunna samtala på ytterligare ett språk förutom svenska.

Examinerade ungdomskonsulenter utgör en positiv förebild och ska inom sitt yrkesområde kunna ta egna initiativ och självständigt genomföra dessa. Ungdomskonsulenter bör också kunna känna av sitt eget behov av vidarebildning inom sitt yrke och på sätt utveckla sin professionalitet.

En examinerad ungdomskonsulent samarbetar med deltagarna i sin målgrupp och med andra inom närliggande yrkeskategorier på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. En certifierad ungdomskonsulent arbetar med ungdomar inom olika områden t.ex. inom fritidsverksamhet, skola, HBV- verksamhet eller inom ideella föreningar.

Välkommen att starta din nya karriär och framgångsresa med oss!

ATT STUDERA TILL UNGDOMSKONSULENT INNEBÄR ATT:

- Du startar din utbildning när du vill

- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon

- Du avgör själv studietakten

- Du studerar var du vill

KURSPORTALEN

Du får tillgång till inspelade föreläsningar i vår kursportal där du träffar vår kursledare. Du kommer att få ta del av skärminspelade föreläsningar i Powerpoint.

Själva föreläsningsmaterialet har du även tillgång till i kursportalen när det är dags att göra övningsuppgifter och inlämningsuppgifter som skickas in för granskning av vår personal som därefter ger dig feedback.

I kursportalen finns det ett Forum där du kan diskutera och fråga andra kursdeltagare och lärarna om kursinnehållet. Du kommer under studietiden att ha kontakt med kursledaren om du stöter på frågor eller problem samt när du får återkoppling på dina inlämningsuppgifter. Interaktivitet genom chat, mail och telefon. Kontinuerligt i kursmaterialet finns övningsuppgifter och inlämningsuppgifter så att du löpande kan stämma av att du tillgodogjort dig materialet på ett bra sätt.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

KURSPLAN

MODUL 1

-Arbeta

-Motiverande

-Förebyggande

-Ungdomar

-Identitet

-Utbildning

-Livsvillkor

- Professionalitet

- Förebyggande

- Övningsuppgift

- Inlämningsuppgift 1

MODUL 2

-Ledarskap

-Utveckla

-Kommunikation

-Metoder

-Motiverande

-Stödjande

-Samtal

-MI-metoden

- Övningsuppgift

- Inlämningsuppgift 2

MODUL 3

-Beskriva

-Praktiska

-Barnrelaterade

-Ungdomsrelaterade

- Moment

- Presentation

- Arbetslivet

- Skype

- Övningsuppgift

-Inlämningsuppgift 3

MODUL 4

-Socialt arbete

-Ungdomar

-Identitet

-Hjälpare

-Lyssnare

-Utveckling

-Skyddsfaktorer

-Riskfaktorer

-Neuropsykologi

- Funktionsvariation

- Övningsuppgift

-Inlämningsuppgift 4

- Tentamen

Varför välja Academy Online?

Bli diplomerad/certifierad

Behov på

arbetsmarknaden

Du väljer studietakt

Förkunskaper

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret eller via mail till support3(at)academyonline.se

Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.

Examen & Intyg

Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certifierad Ungdomskonsulent.

Kostnader

Kursavgiften för utbildningen till Certifierad Ungdomskonsulent är 12 500 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura med 3 125 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Delbetalning under 12 månader möjlig a 1 250 kr/månad.

I kursavgiften ingår:

- Föreläsningsmaterial i Kursportalen genom skärminspelade föreläsningar

- Övningsuppgifter

- Inlämningsuppgifter

- Kontinuerlig support via mail och telefon samt yrkesvägledning

- Utfärdande och utskick av examensbevis

Academy Online

Välkommen till Academy Online! Är det dags att ta nästa steg i din karriär? Academy Online erbjuder idag ett 100-tal digitala yrkesutbildningar samt många kurser. Detta är ett modernt sätt att studera där du avgör när du vill studera, var...


Läs mer om Academy Online och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Certifierad Ungdomskonsulent
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Recensioner

Det finns inga recensioner för Certifierad Ungdomskonsulent

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad Ungdomskonsulent från Academy Online, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön