Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk massageterapeut, Rehabilitering och självbehandling (Block 4 i steg 3)

Axelsons Gymnastiska Institut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg, Stockholm
8 dagar
Icke studiemedelsberättigad
8 500 SEK inkl. moms
Startdatum: 2020-04-23 - Stockholm
Axelsons Gymnastiska Institut

Medicinsk massageterapeut, Rehabilitering och självbehandling (Block 4 i steg 3)

Som Medicinsk massageterapeut har du kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Du har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som kroniska skador- ovärderliga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare!

Rehabilitering och självbehandling (Block 4 i steg 3), är en del av utbildningen Medicinsk massageterapeut. 

Många människor som har problem i sin rörelseapparat skapar kompensatoriska rörelsemönster för att klara av sin vardag. Ju längre detta pågår, desto svårare blir det för kroppen att göra sig av med dem, även om den första dysfunktionen har blivit åtgärdad. Detta kan leda till att terapeuten inte får ett hundraprocentigt resultat med sina behandlingar på bänken. 

Den här kursen är skapad för att man som terapeut skall kunna hjälpa de här personerna med sin rehabilitering för att uppnå full funktion och förhoppningsvis smärtfrihet. Med andra ord "Vad kan jag göra med patienter som inte blir bra av min nuvarande behandling?"

Kursen ger också en djupare förståelse för interaktionen mellan centrala nervsystemet, muskler och leder. Hur hjärnan utvecklar rörelseprogram under uppväxten och hur de störs vid dysfunktion/skada i rörelseapparaten. Kursen går mycket djupare in i neurologin som kan finnas bakom dysfunktioner som människor har, och inte bara fokusera på den biomekaniska modellen. Dvs inte bara titta på vad muskler och leder gör utan också utreda vad nervsystemet har för roll idet hela. 

Större delen av kursen inriktas på kroppsviktstekniker, men inslag av enklare verktyg som t ex foam rollers, olika former av bollar, gummiband etc.

Förkunskaper

Steg 1-2 på Axelsons massageutbildning eller motsvarande

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välj mellan kortare kurser och längre utbildningar

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Medicinsk massageterapeut, Rehabilitering och självbehandling (Block 4 i steg 3)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Axelsons Gymnastiska Institut

Odinsgatan 28
411 03 Göteborg

Tel: 08-54 54 59 00
axelsons.se


Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Medicinsk massageterapeut, Rehabilitering och självbehandling (Block 4 i steg 3), fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön